Jag känner en av miljonvinnarna

TRAV

Conny Nobell är slut. Han kommer aldrig tillbaka.

Det verkar vara den allmänna uppfattningen

Vad är det för skitsnack?

Och så har jag pratat med en kompis som vann elva miljoner i lördags.

Conny Nobell förlorade i gulddivisionen i lördags och nu går drevet i travmedia. Experter och diverse travtränare får uttala sig och nästan ingen tror att han kan komma tillbaka till eliten. Nej, nu är det kört. Vinnaren av Kriteriet, Derbyt, Europaderbyt och Elitloppet blir aldrig den häst han en gång var. Så låter det.

Jag rättar inte in mig i ledet. I stället vill jag påstå att de (tomtar) som dömer ut Conny som slut inte förstår ett dugg om hästar, idrott och fysiologi. De har troligen aldrig utövat en idrott och har inte en aning om hur det är att tävla mot en formtoppad Sverige-elit.

Det har inte jag heller, men jag har tränat en hel del i mitt liv och vet exakt hur det är att vara i toppform, bli sjuk och sedan försöka komma tillbaka. Det tar tid. Det tar mycket längre tid än själva sjukdomen och ibland är vägen tillbaka en seg uppförsbacke.

Egentligen är det sanslöst att Conny var favorit i lördags. Han hade ett lopp i kroppen, en billig seger på Axevalla där han mötte sig själv. Nu väntade Sveriges för tillfället bästa gulddivisionare, Acclaim. Hur spelarna kunde göra Conny till stor favorit är lite av 2007 års stora gåta.

Givetvis är det för tidigt att döma ut Conny. Han ska starta två, tre gånger till innan vi vet. Men mitt tips är att han är i full form i vår igen. Ni andra får tio straffrundor runt Solvalla i mellandagarna. Spring själva otränade och julfeta så får ni se.

50 procent extra med open stretch

Över till spelet. Jag pratade med mannen bakom ett av de två vinnande systemen på V75 i lördags. Jag känner honom sen länge. Han är en känd profil i spelarkretsar med många år i branschen. Spel på hästar är hans liv.

– Vi lämnar in stora jokersystem varje lördag och den här gången öste vi på med 50 procent extra eftersom det var open stretch. Det blir svårare då och det gillar jag.

Systemet, som min kompis komponerade, hade en spik, Acclaim, och ett lås där målfotovinnaren Will Man Vint var ett av tre streck.

– För en gång skull var jag dåligt påläst och vi hade en otrolig massa tur. Jätteskrällen Paula Logoj hade jag rankat sist men i det loppet tog jag alla.

Hur han firade? Med att planera en ny attack mot potten.

– Det blir förstås en god jul men sen ska vi återinvestera lite…