Jörgen S Eriksson tog första segern på V75

Proffstränaren har väntat i fem år

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Jörgen S Eriksson

Jörgen S Eriksson, 31, har varit proffstränare i fem år.

I söndags kom första V75-segern som tränare.

– Den satt hårt inne, säger han.

Eskilstunaproffset Jörgen S Eriksson är inne på sitt femte år som proffstränare.

31-åringen körde i fjol in 1,4 miljoner kronor till stallet och har de tre senaste åren kört in över en miljon kronor.

2019 har också börjat starkt för Jörgen S Eriksson och på 14 starter har stallet tagit fyra segrar, och segerprocenten ligger på fina 29 procent.
Under söndagen i Bollnäs kom också en seger som Jörgen väntat på länge, väldigt länge.

När Fleuron d´Ormoy skar mållinjen som etta så var det Jörgen S Erikssons första V75-seger som tränare.

”Kändes väldigt bra”

– Den satt mycket, mycket fint. Jag har haft några andraplatser, några tredjeplatser och några fjärdeplatser, men jag har aldrig haft en V75-seger som proffstränare. Det är tufft, men det är också så det ska vara, säger Jörgen S Eriksson och fortsätter:
– Men det var skönt att den kom, att jag körde själv, och det var fint allting.

Berätta lite om loppet?

– Hästen värmde fint och det kändes bra hela dagen, jag bytte bett på honom efter värmningen inför senaste starten och det har han svarat bra på, jag satte på honom ett litet skarpare bett. Vi fick ett bra lopp och kom ner bra från start och sedan kunde jag vänta med attacken länge, och när jag gick på 600 meter från mål så bet han i rejält. I sista sväng så kände jag att han bara ville ha ledaren och där var det bara galopp emot, jag satt och höll lite i honom runt sista sväng och sedan gick han bara förbi över upploppet. Det kändes väldigt bra.

”Det blev billigt”

Segrande Fleuron d´Ormoy är en franskfödd fyraåring som Eriksson ropade in på auktion, under en semester i Frankrike.

– Jag och min sambo var på semester i Frankrike och besökte en auktion i Caen och där ropade vi in honom för 9 000 euro, och det blev billigt och som jag förstod det så var det bara uppfödaren som bjöd emot oss.

Berätta om hästen?

– Det är en lite spänd typ, och han har ärvt mycket av sin farfar Ready Cash, och det var väl lite det vi ville när vi ropade in honom. Han har haft krafter kvar i mål varje gång hittills och vi har kört lite snällt med honom, och i början så visste han inte riktigt vad det gick ut på och sprang hem i sista sväng en gång. Jag har hela tiden vetat att det finns mycket i honom, han travar inte helt perfekt ännu men det kommer bli bättre och bättre.

Framtiden för honom?

– Vi tänkte vara med lite i matchen här under februari och mars, sedan får vi se i maj när det börjar gå fortare i loppen igen. Eventuellt gör vi ett break där och eventuellt tar jag ner honom till Frankrike.

”Det ser ljust ut”

Så det är Frankrike du siktar på?

– Ja, jag håller på lite nu och undersöker hur det ska gå till, men det är planen i varje fall och jag håller på och fixar med det nu. Det ska bli riktigt spännande och kul för hästägaren till den här hästen också, han är med i tio hästar hos mig och satsar hårt så det är jättekul.

Jörgen S Eriksson har i dag 42 hästar på sin träningslista och känner att det blåser positiva vindar i stallet.

– Det känns ljust i stallet för dagen, jag vill inte ha några boxvärmare utan försöker vara ärlig mot mina kunder, och jag tror på det i längden, att man är ärlig. Jag vill ha något jag tror på, och det gör vi.

Vem är nästa V75-vinnare från stallet?

– Nu har jag tagit en, den satt hårt inne men jag hoppas på fler framöver. Jag tycker jag har fina hästar så vi ska kunna vara med där. Copitex kan vara nästa V75-vinnare från stallet, sedan har jag några fler och jag tycker som sagt att det ser ljust ut, säger Jörgen S Eriksson. 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN