En Messias vi väntat på

Mina frågor efter helgen:

Har kuskarna blivit sämre?

Kan Digital Ink slugga ner B.B.S.Sugarlight i Elitloppet?

Eller kommer en lätt överviktig gnu och slår av dem?

Jag har funderat på en sak. Ni kanske tycker att det är lite knepigt tänkt men jag är inne på att  dagens kuskar kör sämre – eller i alla fall mer stereotypt. Nu menar jag inte alla, det finns en klick körsvenner som fattat hela grejen, men många så kal­lade skickliga drivers är pinsamt enkelspåriga.

Undrar om de bara har ett läge att köra med en bra häst? Tidig attack mot dödens eller ledningen. Att lära hästen tävla bak­ifrån och spara på psyket i ryggar är inget de hört talas om. Att man på det sättet förlänger livslängden på hästens karriär har de inte räknat ut.

Eller så ger de blanka fan i det. De kör kortsiktigt och räknar med nya hästar nästa år, när de bränt ut dagens parti.

Kan lyfta Elitloppet

Digital Ink fick anfalla tidigt i årsdebuten i fredags. Nu tror jag inte att just han är så beroende av att tassa med i ryggar men det hade kanske inte gjort något om Melander vågat köra sent. Okej, nu gasade han (lite oväntat) för vinst och jag klagar inte. Jag tror ändå att Stefan ska vårda och gulla med den här hårdingen. Då kan han bli våldsamt bra och kanske gå hela vägen. Han är ju helt underbar. Ja, jag älskar att lägga mig i; att matcha och köra lopp är min grej.

B.B.S.Sugarlight vann på 1.11,5 full distans och bara idioter yrar om tider och håller på och jämför. Men nu är jag ju en sån och då översätter jag tiden till 1.09,6/1 609 på Solvalla om knappa två månader.

Det här är ju hästen vi alla gått och väntat på. Fatta, han är här, en brun Messias på fyra ben. Exakt en sån här kuse kan ge Elitloppet den extra boost som behövs. Snälla, förläng segerraden och ställ upp.

Och så såg jag Rapide Lebel vinna i comebacken i belgiska Mons i fredags. Elitloppstvåan från 2011 var precis som vanligt, rörde sig knyckigt och påminde om en överviktig gnu men vann trots att han sprang ut sju spår över upploppet. Han är The Special One – så olik alla andra men ändå otroligt bra. Han är som en golfare utan sving som skjuter en 59:a.

V64 passar lilla plånboken

Rör inte mitt V64. Ungefär så blev reaktionen på min spalt förra veckan där jag påpekade att spelet var kallt med tanke på alla jackpottar när det inte blir någon utdelning på fyra rätt. Ganska många mejlade och bad mig framföra att V64 var enda spelet de klarade av, att V75 och V86 var storspelarnas och att V64 passade för den lilla plånboken.

De gillade också att hämta ut 40 spänn ibland, det gjorde att de kände sig som vinnare, eller i alla fall anade doften.

Veckans tips

1. 2 Västerbo Mixedlove (Solvalla, V86-8)

Spurtar alltid bra. Inget undantag senast. Kul idé.

2. 4 Artemis (Solvalla, V86-6)

Har hittat toppformen. Bra senast. Fin chans.

3. 11 Sandra Volo (Solvalla, V86-2)

Flygmaskin. Lopp i kroppen nu. Kan blåsa till allt.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!