Svensk OS-hjälte blir ny hästägare

Marcus Hellner ger sig in i travsporten: ”En riktig talang”

Peter Forsberg, Mats Sundin och bröderna Sedin är redan rejält insatta.

Nu tar OS-hjälten, Marcus Hellner, också steget in i travsporten.

– Det är en riktig talang, avslöjar hästens tränare, Jim Oscarsson.

Marcus Hellner.
Marcus Hellner.

För några månader sedan var Marcus Hellner skidkung under de OS i Sotji.

Stjärnan plockade hem ett guld och en silvermedalj och hyllades som en svensk medaljhjälte.

Nu inleder Marcus Hellner en ny satsning – inom travsporten.

Hellner blir ny delägare till travhästen Tellmewhattodo, som har en stam av toppklass. Bland annat är hästen helsyster till V75-vinnaren, Donttellmewhattodo, som tjänat över 700 000 kronor.

"Ett psyke av guld"

Marcus Hellners nya travare kommer att tränas av Jim Oscarsson. Han berättar bland annat att hästens egenskaper liknar de färdigheter som Hellner besitter i skidspåren.

– Tellmewhattodo är en riktig talang och precis som sina framgångsrika syskon har hon fin teknik. Hon har ett lätt trav och lägger mycket mark under sig, så det går fort när hon kliver iväg. Dessutom har hon ett psyke av guld, hon stressar aldrig upp sig och gör alltid som man säger till henne. I träningen så är hon en helt perfekt häst, säger han i ett pressmeddelande från Svensk Travsport.

Kan få dubbla prispengar

I samband med Olympiatravet kommer även svenska folket att få vara med och tävla om att bli delägare i hästen tillsammans med Marcus Hellner. Svenskarna kommer att få utse vad stjärnans travhäst kommer att heta. Förslaget som får flest röster blir nya namnet på hästen i stället för Tellmewhattodo.

Och enligt tränaren, Jim Oscarsson, kommer ägarna till hästen gå en spännande tid till mötes, både vad gäller prestationer och prispengar.

– Tellmewhattodo är anmäld till Premiechansningen, så vi har chansen till dubbla prispengar i de största årgångsloppen. Vi siktar på att vara igång med tävlingskarriären tidigt och hoppas att många hoppar på erbjudandet och blir delägare nu, hälsar tränaren Jim Oscarsson.

Trav365 har sökt Marcus Hellner för en kommentar.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!