Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Tipsen till V86 ”Taipan Diablo är ett chanstips, men han har formen på topp”, skriver Per Nicklasson.
Tipsen till V86 ”Taipan Diablo är ett chanstips, men han har formen på topp”, skriver Per Nicklasson.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Jämnt bakom bästa hästen som har vilat gör att det här är ett öppet lopp.

Tipsettan

Clara R.C. är en riktigt bra häst, det känns som om hon borde ha tjänat mer än de knappa 700 000 kronor hon står på. Efter vila är hon lite svårbedömd, fast hon brukar gå ganska bra oavsett. Läget är också lite av ett frågetecken – det är inte dåligt, och Clara kan öppna rätt bra, men hon är inte spetsfavorit. På sin kapacitet skulle hon ändå kunna vara en chansspik men det finns bättre spikförslag i den här omgången.

Motbuden

Fran Ebo är en bra sprinter men hon agerar ojämnt. Exotic Sund vann inte ett lopp i fjol men har börjat det här året bra. Dame Ella är otroligt svår att räkna på då hon är ruskigt ojämn – eller jämn på sitt sätt, bra var­annan gång, typ. Helgardering om man har råd?

Skrällbudet

Paisleys form? Normalt sett en av de bättre hästarna i loppet.

Spetsbuden

Det är ingen jätteskräll om Clara R.C. håller ledningen. Men för att hon ska kunna göra det krävs det att ingen av de övriga trycks av för fullt. Det är främst Fran Ebo och Alabama K. som kan öppna riktigt vasst. Eftersom det är kort distans kan det löna sig att lägga lite krut från start för dessa.

! Statistik­vinnaren

Clara R.C.

V86-2

Loppet

Snabbloppet på Solvalla håller ganska låg klass den här gången – inga potentiella Elitloppsvinnare à la Panne de Moteur.

Tipsettan

Prawns ser ut att ha prickat formen bra i inledningen av säsongen. Ändå har det inte blivit mycket av det i två starter. I den första starten höll han farten bra på fin tid efter en smygresa. Senast galopperade han oväntat men gick sedan bra efter det. I ett litet fält bör han hamna bra till trots spår långt ut på vingen.

Motbuden

Stormysky var fin senast, men samtidigt skyldig att vinna sedan han efter tidig ledning lyckats förvandla

loppet till ett riktigt sömnpiller. Han är mycket mer sårbar när han måste göra en del grovjobb själv. Om tempot blir bra och han får en fin rygg att gå i på slutrundan har han bra chans, men det är långtifrån säkert att det blir så. Long Night är som så många andra av stall Melanders hästar ojämn. Om han går som han gjorde i onsdags dyker han upp i segerstriden från bra spår.

Skrällbudet

Milton Zet var tränaren uppåt på senast men då blev Milton het i dödens och orkade inte. Om han håller sig lugn nu samtidigt som han får en fin ryggresa kan han eventuellt bli farlig.

Spetsbuden

Victory Power är snabb ut men vill släppa. Det är

inte omöjligt att Prawns kan köra sig till ledningen

tidigt, men vi passar på frågan: ”Vem leder efter 500 meter?”.

! Statistik­vinnaren

Stormysky.

V86-3

Loppet

Tre stycken höjer sig men en är Paramount…

Tipsettan

Han gjorde en lite sämre insats näst senast, Paramount, men det visade sig efteråt att allt inte stod riktigt rätt till den dagen, och med tanke på det var han femstjärnig även då. Precis som han varit vid de två segrarna i år. Bakspår är normalt ett litet minus men här kan det nog bli rätt bra då det ser ut att kunna gå undan från början.

Motbuden

Djali Boko är en topphäst, de dagar han fungerar. State of Liberty är en otroligt läcker travare. Om man garderar bör det räcka långt med dessa två.

Skrällbudet

King har visat full form i de senaste starterna.

Spetsbudet

Många som kan öppna. Om Djali Boko står på benen kan han kanske köra sig till ledningen tidigt.

! Statistik­vinnaren

Paramount.

V86-4

Loppet

Tre stycken höjer sig här, och alla behövs.

Tipsettan

Twigs Voici fick bestämma i ledningen i onsdags och hade inga problem att gå undan. Hon är klar spetsfavorit även den här gången, och synas hon inte kan det mycket väl bli tal om en segerrepris.

Motbuden

Bear With Me fick ge sig i sista steget senast men var ändå mycket bra. Det är tufft att vinna den tunga vägen men Bear

With Me är en av dem som tål att göra grovjobb. Fina Rugiada dei Rex går från klarhet till klarhet. Från början kunde hon inte göra mycket själv men i de senaste starterna har hon varit bra efter tunga resor. För att hon ska ha riktigt bra vinstchans är nog ändå en ryggresa, förhoppningsvis i bra tempo, att föredra.

Skrällbudet

Fina Mellby Amulett kan bättre än senast.

Spetsbudet

Twigs Voici.

! Statistik­vinnaren

Olimpia Grif.

V86-5

Loppet

Ganska fina ston men ändå på förhand inget lopp som höjer pulsen.

Tipsettan

Fina Denim Boko (bilden) har inlett säsongen tveksamt  men nu är det hennes förutsättningar, med spetsläge över kort distans. Om vi visste att hon var på topp skulle vi ha spikat, så bra är uppgiften som sådan, men det tar emot att spika en häst som inte har bevisad form. Visst vinner även sådana i bland men i längden är det nog en förlustaffär att gå på hästar med dunkel form.

Motbuden

The Divine Miss F. har fin form. Hon har vunnit från ledningen två gånger i rad men den positionen blir ju svårare att nå den här gången ifall Denim Boko fungerar. Det är dock knappast avgörande för The Divine Miss F. som är bra nog att vinna även med en fin ryggresa, kanske till och med från dödens om de andra inte är helt på topp. Vi betalar även för Donna di Quattro som ju i grunden är en riktig topphäst. Det har inte velat lossna för henne på allvar efter två-åringssäsongen men hon blixtrade till några gånger i fjol och det är nog för tidigt att räkna ut henne.

Skrällbudet

Lessy Brodda bör man fundera på att betala för om man har råd (vi hade det inte). Hon satt fast senast och såg då fin ut. Det är inte så dumt för hästarna att få gå i mål med sparade krafter då och då, det brukar bygga upp dem inför kommande starter.

Spetsbuden

Denim Boko är spetsfavorit. The Divine Miss F.

troligen den hetaste utmanaren, även om Donna di Quattro också kan lägga iväg bra om hon laddas.

! Statistik­vinnaren

Denim Boko.

V86-6

Loppet

I ett riktigt bra stolopp är det Perfect Cash återkomst efter kort vila som är den givna höjdaren.

Tipsettan

Perfect Cash förlorade debuten i fjol men har sedan gjort precis allt rätt i fem raka segrar. Och det är inga tursegrar vi talar om. Hon har visat att hon tål att göra grovjobbet om det behövs och det här kan mycket väl vara ett av de bästa stona i kullen.

Motbuden

Lotuscherie är av samma årgång som Perfect Cash. Också Lotuscherie är mycket lovande men hon har blandat och gett lite mer. Rosy Cheeks är ytterligare ett toppsto för klassen. Även hon tål att göra jobbet själv, men det är svårt att vinna den vägen i det här sällskapet.

Skrällbudet

Sugar Neo höll bra mot vår tipsetta i februari.

Spetsbudet

Om Lotuscherie fungerar tror vi att hon kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede.

! Statistik­vinnaren

Perfect Cash.

V86-7

Loppet

Vi gillar långloppen lite extra.

Tipsettan

Taipan Diablo är ett chanstips, men han har formen på topp.

Motbudet

Juggle Face är bästa hästen? Formen?

Skrällbudet

Fine Please Perfect?

Spetsbudet

Troligen Taipan Diablo.

! Statistik­vinnaren

Juggle Face.

V86-8

Loppet

Vi påstår att det är tre hästar som höjer sig lite kapacitetsmässigt, och det är Scoot to Score, Pirro Bi och Ruhuna Tea. Alla tre har vingellägen vilket kan bädda för någon annan.

Tipsettan

Scoot to Score varvade på 1.10 senast och det blev lite för bra. Han höll ändå bra. Nu kan han kanske, med lite tur, få en fin ryggresa i hårt tempo i stället.

Motbudet

Ruhuna Tea har börjat året som den stjärna han sett ut som hela tiden. Tråkigt läge igen dock. Senast gick det vägen men nu har han 500 meter mindre på sig att runda samtliga.

Skrällbudet

Matrix Revolution har fin form. Lite för hårt emot?

Spetsbuden

Isinbajeva ledde runt om i onsdags. Kan göra det igen trots hårdare motstånd. Vulcan Brick är den som främsta utmanar ifall han laddas.

! Statistik­vinnaren

New Approach.

Per Nicklasson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!