Sportbladets V75-tips

Så tippar experten till V75

Spikar B.B.S.Sugarlight  ”Perfekt läge nu och på vår, liksom på många andras, kupong är han en given spik” skriver Per Nicklasson.
Spikar B.B.S.Sugarlight ”Perfekt läge nu och på vår, liksom på många andras, kupong är han en given spik” skriver Per Nicklasson.

Här är Sportbladets tips till söndagens V75-tävlingar på Romme.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

Per Nicklasson ger dig tipsen till V75 på Romme.
Per Nicklasson ger dig tipsen till V75 på Romme.

V75-1

Loppet

B.B.S.Sugarlight stjäl rampljuset men det är hästar även bakom honom.

Tipsettan

Så länge B.B.S.Sugar­light presterar som han gjort på slutet är det svårt att motivera varför man ska gardera (förutom att kommer att rensa skönt den dagen han väl förlorar). Perfekt läge nu och på vår, liksom på många andras, kupong är han en given spik.

Motbuden

Costantantisoldi galopperade senast men fortsätter att lysa av form. Jeepster borde få drömresan i rygg på B.B.S.Sugar­light. Eftersom han brukar dra hårt borde hon få luckan. Sedan är frågan om hon kan utmana.

Skrällbudet

Mellby Amiral om han kan hamna vettigt till.

Spetsbudet

Jeepster är snabb nog att hålla ledningen, och hon trivs där. Men det är väl ingen idé att ens försöka svara när B.B.S.Sugarlight kommer dundrande?

! Statistik­vinnaren

Ponziopilato Stra.

V75-2

Loppet

Många formstarka hästar i ett jämnt lopp där bästa hästen dragit sämsta spåret.

Tipsettan

Venkatesh är en topphäst för klassen som kommit tillbaka starkt efter en svacka. Han är svårstoppad trots åttondespår men det är svårt att motivera singelstreck med tanke på läget.

Motbuden

Chippen Ås galopperade i segerstriden senast. Är ett tidigt bud från det fina spåret. Primo Valentino avgjorde lekande lätt senast i ett lopp där täten hade lekt rommen av sig tidigt. Rigatoni såg fin ut i årsdebuten. Borga Effekt har hittat en växel till på barfotabalans.

Skrällbudet

Digger Elias är bra nog att kunna runda många.

Spetsbuden

Vi sätter en slant på Chippen Ås. Men om Venkatesh laddas för fullt och är framme med tätkänning tidigt är det inte säkert att någon vill svara honom.

! Statistik­vinnaren

Venkatesh.

V75-3

Loppet

Det sista Olympiakvalet blev ett riktigt topplopp.

Tipsettan

On Track Piraten misslyckades med att kvala in till Olympiatravet då han fick en tung resa i sitt försök på Jägersro. Han hade den osannolika oturen att dra samma dåliga spår den här gången som då, men det ser ändå lite bättre ut nu då vi tror att han är snabbare än både Nahar och Digital Ink den första biten. Sedan är det frågan om Traveling Man vill släppa. Om han vill det blir On Track Piraten svårfunnen för de övriga. Vi chansspikar.

Motbuden

Både Nahar och Digital Ink är tuffingar som tål att trycka utvändigt ledaren om det krävs. Digital Ink har dock fått två hårda lopp i år och det är möjligt att man vill ge honom ett snällare lopp om det går nu. När det gäller Nahar har han fortsatt dunkel form efter att ha galopperat i årsdebuten under frammarsch på slutrundan. Det är inte säkert att han är i den formen att man vill låta honom göra grovjobbet ännu. Traveling Man är klart intressant oavsett taktik.

Skrällbudet

Som Labero Broline ser ut kan han kanske växa in i eliten under året. Hårt emot nu men med en fin resa i draget känns det inte som en omöjlig uppgift.

Spetsbuden

Traveling Man eller On Track Piraten. Den förstnämna bestämmer om han vill släppa.

! Statistik­vinnaren

Digital Ink.

V75-4

Loppet

Få heta segerbud men ändå ett bra kallblodslopp.

Tipsettan

Månprinsen A.M. klättrade på konkurrenterna med massor av krafter kvar i årsdebuten. Med den snälla genomköraren i kroppen borde han vara mogen ett offensivt upplägg nu. Det är inte lätt att ta dubbla tillägg men den långa distansen talar för att Månprinsen A.M. kan klara av det.

Motbuden

Hulte Magnus, om han bara kan hitta ut direkt, Hibogubben och Stamping.

Skrällbudet

Rino Dox.

Spetsbudet

Hmm, Juni Kongen?

! Statistik­vinnaren

Månprinsen A.M.

V75-5

Loppet

15 bakom bilen – måste vara första gången på V75?

Tipsettan

Caramella B.F. är garanterad en fin resa.

Motbuden

Kan räcka med två streck men vi helgarderar. Åtta streck ytterligare ett alternativ?

Skrällbudet

Quadrille kan mycket.

Spetsbudet

Fördel What Love Can Do första biten.

! Statistik­vinnaren

Xena Brick.

V75-6

Loppet

Känns hårt att ranka Vendi sist, men i ett så här jämnt sprinterlopp blir positionerna otroligt avgörande.

Tipsettan

Prey Frontline är den givna tipsettan tack vare läget.

Motbuden

Utility Bus har bakspår men bra läge då han har rygg på tipsettan i starten. Queasy var fantastisk senast. Har han en sådan dag igen går ingen säker trots att Queasy har

fått ett kallt läge. Rico Follo har bra spår, och fortsatt fin form. Chapeau är så pass bra att han sällan kan räknas bort.

Skrällbudet

Rocky Race går starkt varje gång.

Spetsbudet

Det kan gå undan rätt bra mellan Prey Frontline och Uranus de Tyrole första biten. Kanske även Rico Follo om han finner det mödan värt att blanda sig i spetsstriden. Sedan är ju även Lotus Elan mycket snabb om han skulle laddas.

! Statistik­vinnaren

Prey Frontline.

V75-7

Loppet

Ett mycket bra och jämnt klass I-försök. Lång distans gör loppet ännu mer spännande.

Tipsettan

Spåren gör det mycket ovisst. Många förtjänar tips­ettan men bara en kan få den. Viktigt att läsa loppet rätt – men det är ingen lätt uppgift. Av de främsta hästarna i ranken ser Reckless ut att kunna hamna bäst till tidigt i loppet. Det kan av­göra till hans fördel.

Motbuden

Västerbo Fantast och Asterix Hornline utkämpade en fantastisk duell senast men båda har chansartade lägen nu, Asterix blev över senast han hade innerspår. Random Shot var bra senast. Duger långt fast det är mycket hårdare emot nu.

Skrällbudet

Askö Q. satt fast med mycket sparat senast.

Spetsbudet

Spetsstriden känns vidöppen. Vi lutar åt att Reckless kan hitta dit rätt tidigt.

! Statistik­vinnaren

Reckless.

Per Nicklasson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!