Fick miljonbesked – på julsemestern

Foto: Vännerna Robin Carlsson och Johan Jonsson.
TRAV

Robin Carlsson låg på stranden i Thailand när han tackade ja till att vara med på vännen Johan Jonsson V75-system i lördags.

En stund senare var han och kompisen 2,6 miljoner kronor rikare.

– Det är helt underbart, berättar Robin från ett soligt Thailand.

Två av svenskarna som var med och delade på V75-miljonerna i lördags var vännerna Robin Carlsson och Johan Jonsson.

Robin är på semester i Thailand över jul och nyår och blev uppringd av Johan som undrade om han ville vara med och spela V75 i lördags.

– Jag låg på stranden när Johan ringde och frågade om vi skulle göra ett spel ihop. Vi bollade lite fram och tillbaka och kom överens om att han skulle göra ett Jokersystem. Han började berätta att han tänkte spika Uroy i V75-3. Det lät bra tyckte jag.

– Han läste upp rankingen och när han kom till V75-5 ville han ranka upp Prima Donna, en-procentaren i V75-5, som B-häst. Jag frågade om han var på fyllan, men han förklarade att det var hans miljondrag och att han inte var på fyllan. Han satt hemma i morgonrock och åt godis.

Och Johan var helt rätt ute, hästen vann sedan till 26 gånger pengarna och var den stora anledningen till miljonutdelningen.

”Så jävla nervös”

I det sista loppet bestämde Johan sig för att ha Örbäckens Cruella och Claes Svensson som A-häst.

– Jag följde loppen på en restaurang, jag hade kopplat upp mig på ATG Live. Det buffrade lite och det funkade bra fram till sista loppet när Nougat Ås och Örbäckens Cruella stred över upploppet. Jag missade när de gick i mål. Lennart Forsgren och Robin Hedström, som kommenterade loppet, funderade vem som hade vunnit och sa att de trodde att det var Örbäckens Cruella. Jag var så jävla nervös. När jag såg reprisen såg jag att hon vann. Då blev det ett jävla liv på restaurangen, då fick de höra att jag vunnit.

”Vi har känt varandra i ett halvår”

De två vännerna träffades genom travet för några månader sedan och de hittade varandra direkt.

– Vi träffades för första gången under Sprintermästaren i Halmstad i somras. Det var i spa:et och när Johan kom ner i bubbelpolen sa jag till en polare att där kommer en varulv, så nu har han även fått det smeknamnet. Vi träffades även under Kriteriet i höstas. Efter det har vi snackat med varandra i telefon nästan varje dag och spelat ihop. Vi har känt varandra i ett halvår men det känns som om vi har känt varandra hela livet, säger Robin.

– Johan är duktig, han är grym på att tippa. Jag är så glad och tacksam att vi träffades i bubbelkoppen i Halmstad.

Kompisarna delar på vinsten och får omkring 1,3 miljoner kronor var.

Vad ska du hitta på för pengarna?

– Jag kommer hem på lördag och då blir det fest och på Solvalla den 11 januari ska vi ha fest för alla våra travpolare. Vi kommer fortsätta att investera i travet, vi lägger ner många timmar i veckan på travet. När man får framgångar så orkar man fortsätta.