Stjärnhästen mystiskt sjuk

TRAV

Derbyvinnaren Pato var blek i söndagens storlopp i Paris och hade onormalt hög puls efteråt.

Nu frågar sig tränaren Anders Lindqvist vad som är fel på hästen.

– Just nu är det frågetecken, frågetecken och frågetecken, säger han till Trav365.

Foto: Pato.

Den franske storkusken Pierre Vercruysse fick chansen bakom Pato i söndagens storlopp på den kolsvarta kolstybben på Vincennes i Paris.

För första gången sedan Derbyvinnaren kom till Frankrike tidigare i höstas hade tränaren Anders Lindqvist krav på hästen.

Det slutade med flopp.

Förklaringen till den tama insatsen fick Lindqvist efter loppet då hästen påvisade onormalt hög puls.

”Tagit massa prover”

Under måndagen gicks Pato igenom av veterinär – men inget hittades.

– Jag vet inte vad som har hänt, vi har tagit en massa prover i dag som ska skickas iväg. Han har aldrig känts så bra som han gör i träningen nu, så allt tydde på en riktigt bra prestation i helgen. Men det var inget tryck i honom och han hade väldigt hög puls efter loppet. Det här är väldigt tråkigt.

– Det är någon form av lindrig infektion som stör honom, men vad vet jag inte. Han mår inte dåligt i dag, utan äter och ser glad ut i hagen.

”Ska bli helt frisk”

Fanns planer att starta i nästa års Prix d'Amérique med honom?

– Nu får vi lägga alla planer åt sidan och bara försöka få tillbaka honom till den stjärna han är och försöka vinna lopp igen. Målen efter det ger sig själv.Jag hade som huvudmål att vinna PdA 2015, men nu ska han bli helt frisk först och främst. Just nu är det frågetecken, frågetecken och frågetecken.