Upplagt för revansch: ”Det är en drömhäst”

Propulsion inbjuden till Olympiatravet

avCharlie Hedstad

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Det krävdes målfota för att skilja hästarna i Åby Stora Pris.

Olympiatravet ser ut att bli ett superlopp.

Readly Express och Propulsion har nu fått wild cards.

– Propulsion är självklart en drömhäst att få till Olympiatravet, alla kommer ihåg fjolårets Åby Stora Pris, säger Jon Walter Pedersen.

Efter den imponerande segern i Criterium de Vitesse i söndags fick Readly Express en inbjudan till Olympiatravet. Tvåan i loppet, Dijon, fick också en biljett till storloppet.

– Readly Express var enormt bra i söndagens lopp och avgjorde på en champions vis, detta på tangerat banrekord 08.9. Även om Readly Express fick stryk på uppförstorat målfoto i Åby Stora Pris är han en Åby-champion där senaste segern på Åby togs i SM, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen.

”Drömhäst”

Åbytravet meddelade under onsdagsmorgonen att nästa wildcard går till just Daniel Redens Propulsion och att ett revanschmöte kan bli verklighet.

– Propulsion är självklart en drömhäst att få till Olympiatravet, alla kommer ihåg fjolårets Åby Stora Pris upplopp och den upplevelsen vill vi gärna bjuda vår publik på en gång till, säger Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.

Loppet kan ligga bra i tiden för Åby Stora Pris-vinnaren, tränaren Daniel Reden kommenterar inbjudan:

– I och med wildcardet kan vi lägga upp det som passar oss bäst.

Ingen kontakt med Bazire

Det har även pratats om att skrälltvåan från Prix d’Amerique, Looking Suberb var klar för Olympiatravet, något som sportchefen dementerar när Trav365 pratade med Pedersen under tisdagen.

– Det är inget klart. Jag har inte haft någon kontakt med Bazire och i stallet säger man att hästen ska ha vila nu, så det känns inte aktuellt, men vi får se.

Ombyggnationen av nya Åby Arena står nu klart, vilket förutom en travbana innehåller restauranger, mässhall och ett nytt hotell. Åbytravet är nu Sveriges modernaste travanläggning vilket kommer uppmärksammas i samband med Olympiatravet.

– Vi kommer bygga ett arrangemang runt invigningen av Åby Arena, det kommer säkert dra till sig en hel del besökare. Vi räknar med publikrekord, det gör vi, avslutar sportchefen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav