Travstjärnans passning – inför ödesmatchen

1 av 4 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Conrad Lugauer.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Tyskland måste vinna mot Sverige i VM:s ödesmatch på midsommardagen.

Då kommer en passning från den fotbollstokige travstjärnan Conrad Lugauer, 43.

– Förlorar tyskarna mot Sverige kan spelarna komma hem till mig och mocka boxarna, säger han.

Ni kan historien vid det här laget:

Tyskland föll med 0–1 mot Mexiko i VM-premiären samtidigt som Sverige slog Sydkorea med 1–0.

På midsommardagen klockan 20.00 möts Tyskland och Sverige. En förlust – och de regerande världsmästarna är utslagna från VM redan i gruppspelet.

”Bjuder hem hela stallet”

För den fotbollstokiga travfamiljen Lugauer med pappa Conrad, 43, i spetsen och sonen Marc Elias, 24, blir det en speciell kväll.

– Pappa är så fotbollsintresserad så han kommer förmodligen bjuda hem hela stallet på grillning och för att se matchen. Pappa tycker också om att djävlas och skoja med de svenska skötarna i stallet, säger Marc Elias till Kanal75 och fortsätter:

– Det är kul att djävlas med alla svenska kompisar och det kommer blir hetsigt när Sverige möter Tyskland på lördag.

”Han kan överraska”

Under onsdagen slutade stallets Spartak Face tvåa i V86-6 bakom Martin de Bos. På söndag startar de Sahara One från spår tre i Kalmarsundspokalen, V75-6, med 200 000 kronor till vinnaren.

– Han kan överraska och komma på en plats. Jag kör stenhårt framåt, för han trivs bäst i ledningen och det kan strula för de andra med det upplägget, när jag håller högt tempo, säger Conrad Lugauer.

”Klart man är orolig”

Innan dess ska familjen dock ladda upp med ödesmatchen och tyske Conrad Lugauer är rejält orolig och skickar en passning till de tyska superstjärnorna.

– Det blir mycket fotboll under VM och det är klart man är orolig. Förlorar tyskarna mot Sverige kan de komma hem till mig och mocka boxarna på gården, säger han i TV12 och skrattar.

Strax efter kvart i tio på midsommardagens kväll lär vi få veta om det kan bli aktuellt för Conrad Lugauer att skicka en invit till Thomas Müller, Mesut Özil & co för att besöka gården i Blentarp.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Tyskland