Trav

Medvetslös efter kraschen

TRAV

100 000-tals fransmän chockades i dag av en svår travolycka i direktsänd tv.

Stjärnkusken Yves Dreux blev liggande medvetslös på banan i flera minuter.

Han vårdas nu på sjukhus, enligt zone-turf.fr.

Skadad Yves Dreux skadades i en olycka under onsdagen.

Foto: KANAL75

Under onsdagens sjätte lopp på Enghien-banan i Frankrike inträffade en svår travolycka med sex ekipage inblandade. Under flera minuter var det full kalabalik på travbanan. Loppet sändes direkt i den franska travkanalen Equida. Toppkusken Yves Dreux blev liggande medvetslös på banan i flera minuter och togs om hand av ett akutteam.

Även kuskarna Eric Raffin, Mickaël Messager, Eddy Lesauvage och Rik Depuydt var inblandade i olyckan och kastades ur sina vagnar, men de kunde resa sig upp och gå från olycksplatsen. Sverigekände Jean-Michel Bazire, av många ansedd som världens bäste kusk, körde i loppet, men klarade sig helskinnad.

– Jag försökte väja för Jean-Michel Bazires häst och styra mot innerplan. Under den manövern krokade jag ihop. Sedan kastades jag ur och landade på ett ben. Jag har fått en liten skada, men ingenting allvarligt. Vi hade en enorm tur, säger Erik Raffin till tv-kanalen Equidia.

Yves Dreux vaknade ur medvetslösheten när han blev omhändertagen av akutpersonalen, stjärnkusken genomgår just nu undersökningar på sjukhus. De första rapporterna talar om en hjärnskakning.

Trav365-MiniMedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!