Trav

Första årssegern för miljardärens häst

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Enkel seger för Rutger Raket

Miljardären Rune Anderssons häst Rutger Raket slog till och tog den första årssegern under torsdagen.

Det blev en enkel seger för hästen som höll undan ända in i mål.

– Det har var en kul seger, säger kusken Björn Goop.

Redan i den andra starten det här året blev det seger för Rutger Raket. Vid årsdebuten på Mantorp i mitten av februari slutade hästen femma, men vid torsdagens V65-tävlingar på Åby stämde dett bättre.

Den tuffa inledningen på loppet gynnade Rutger Raket som satt längre bak i fältet. När sedan Olganina och Åke Svanstedt började gå kunde Rutger Raket följa med. När Olganina började galoppera fick Rutger Raket ta över ledningen och det blev till slut en enkel seger.

För Björn Goop betydde den här segern lite extra eftersom det krånglat för hästen.

– Han har haft problem med sjukdom och har haft en svacka. Men med bra ägare och mycket tid så har han kunnat komma tillbaka. Jag hoppas att han blir bättre och bättre, säger han.

Björn Goop hade en bra kväll på Åby och lyckades ta en trippel under kvällen. Redan i det första loppet vann han med Lipton Millpond och i lopp nio slog han till med Spring Erom.

Bra utdelning

Kvällen bjöd på även på en hel del skrällar och värdet för alla rätt slutade på 137 836 kronor. Bara 10 system klarade av omgången.

Två av storvinnarna hade spelat för mindre än en hundralapp. Ett system som kostade 80 kronor gav totalt 152 020 kronor i vinst hos Vasavägens Tobak i Linköping. Hos Matöppet i Torslanda kan en kund hämta ut 150 444 kronor efter att ha satsat 96 kronor. Tre vinnare hade tagit hjälp av Harry Boy, skriver Kanal 75.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!