Trav

Ulf Ohlssons succé med Stig H:s hästar

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

Big Nevada och Ulf Ohlsson på väg mot seger i V64-2. Det var Ohlssons andra seger för kvällen med en Stig H Johansson-tränad häst.
Big Nevada och Ulf Ohlsson på väg mot seger i V64-2. Det var Ohlssons andra seger för kvällen med en Stig H Johansson-tränad häst.

TRAV

Ulf Ohlsson hade en bra kväll på Solvalla.

Han tog en dubbel på V64 med två Stig H Johansson-tränade hästar.

– Det är jätteinspirerande att köra åt honom, sa Ulf Ohlsson i TV4 efter dubbeln.

Stig H Johansson och Erik Adielsson brukar kallas, Stig-Erik efter deras samarbete. Men under onsdags kvällen var Adielsson på semester och ersättare på Stig H Johanssons hästar var Ulf Ohlsson som tidigare kört bra med stortränarens hästar.

Och kvällen hade inte kunnat börja bättre för kvällens ”nya” duo Stig-Ulf.

Lurade konkurrenterna

I V64-1 satte han upp bakom Bonus Käll som hade ett knepigt utgångsläge på förhand. Men en våldsam körning inledningsvis mellan Hans-Owe Sundberg och Peter G Norman bäddade för Bonus Käll och Ulf Ohlsson som hamnade i andra utvändigt under loppet. In i den sista svängen började ekipaget en attack och det bet bra över upploppet. Så bra att segern till slut blev säker.

– Det blev perfekt för våran del. Det känns jätteskönt att sitta där bak när det är högt tempo i täten, Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Den andra avdelningen skulle också avslutas med ett brett leende signerat Ulf Ohlsson. Med Big Nevada tog han tidigt hand om ledningen. Han fick sedan bestämma tempot det första varvet och lurade de övriga. När attackerna började komma bakifrån körde Ohlsson undan och han kunde hålla undan för en bra spurtande Rea Montana och Daniel Olsson.

Den andra segern för kvällen för Ohlsson var ett faktum och tränaren Stig H Johansson kunde inte vara annat än nöjd med det han hade sett.

– Han gjorde det bra tycker jag, sa Ohlsson efter loppet och fortsatte:

– Båda hästarna har gjort det riktigt bra och det är jätteinspirerande att köra åt Stig H. Hans hästar är bra och okomplicerade.

”Wow!”

Som avslutning på V64 tog Timo Nurmos en dubbel. I V64-5 körde Daniel Olsson Vanessa Du Ling, hästen imponerade stort på Solvalla för en vecka sedan, och dagens prestation var inte sämre. Vanessa Du Ling forcerades fram utvändigt om ledaren varvet från mål och avgjorde sedan den tunga vägen på ett bra sätt.

– Wow! Jag blev otroligt glad att jag fick köra henne. Det var imponerande att känna hur starkt hon gick hela vägen. Hon har definitivt framtiden för sig, sa segerkusken efter loppet.

Björn Goop brukar inte gå lottlös från Solvalla och så blev det inte denna tävlingsdag heller. Med Evening Star fick han en perfekt resa loppet igenom och avgjorde säkert över upploppet till en enkel seger.

ATG
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!