”Jag håller honom högt”

TRAV

Kusken om chanserna på V75

I´m Sorry Bi är en ruggigt fin häst.

Kusken Jörgen Sjunnesson blev så till sig efter den senaste segern i Sverige att han började tala om gulddivisionen.

Holländaren hade kunnat vara en bra spik i EXTRA V75 på Jägersro tisdag kväll om inte om hade funnits...

Foto: KANAL75
Jörgen Sjunnesson med I´m Sorry Bi

Den femårige hingsten I´m Sorry Bi (V75-4) är född i Italien och tränas i Holland av Age Posthumus, en framgångsrik tränare som ibland åker till Sverige med sina hästar.

I vintras kom han med en femårig hingst till Jägersro. En karismatisk individ med lång man och kaxig uppsyn på banan.

Lånekusken Jörgen Sjunnesson har hjälpt Age Posthumus förr och även vunnit lopp med hästar från det holländska stallet. Den här var dock något alldeles extra.

– Ibland får man bara en speciell känsla för en häst som inte går att ta på. I´m Sorry Bi är en rejäl häst med bra aktion, fin inställning och bra styrka som gör honom oöm för positioner. Hästen har även en bra speed. Såna brukar i normala fall gå långt, och det var därför jag sa det där om gulddivisionen, säger Jörgen Sjunnesson inför starten i V75-4 på tisdag kväll.

Obesegrad på Jägersro

Det blev två framträdanden på Jägersro i vintras för I´m Sorry Bi. Vid segern 2 februari togs hästen lugnt från start av Jörgen Sjunnesson och avgjorde på klasshästens vis efter ett lopp i tredjespår och positionen utvändigt ledaren sista varvet. En månad senare var I´m Sorry Bi tillbaka på Jägersro och tog ännu en seger. Den gången hamnade femåringen utvändigt ledaren efter start men kunde ändå gå ifrån och vinna enkelt över upploppet.

– Det är en härlig feeling att köra den här hästen - han är väldigt kapabel för den låga klassen han befinner sig i. Han kan dock inte öppna så bra vilket ligger honom i fatet rent allmänt och på tisdag är det verkligen en nackdel från spår ett. Vi kan hamna illa till nu och får lita lite till turen.

Seger efter uppehåll

I´m Sorry Bi har bara gjort en start sedan Sjunnesson vann med honom i mars på Jägersro. 11 juli vann tränaren Age Posthumus ett lopp på holländska banan Wolvega med hästen.

– Hästen blev mystiskt halt i våras utan att de kunde få reda på vad som hänt och var borta ett tag. Jag har dock fått för mig att Age Posthumus är den typen av tränare som inte startar i onödan. Reser han ända till Sverige igen är nog hästen i ordning och redo för ett bra lopp direkt.

– Jag håller honom högt. Men med tanke på att han inte är så startsnabb och bara gjort en start på slutet, vågar jag inte vara lika optimistisk som då jag vann andra raka med honom i vintras. Det är trots allt frågetecken inför den här starten, säger Jörgen Sjunnesson.

Mikael Wikner /KANAL75