Frank: Jag måste nästan ha blöja

avMadeleine Brohlin, Minimedia

TRAV

Frank Andersson om succén och spänningen

Frank Andersson och Timo Nurmos succé fortsätter.

Deras årgångsstjärna Red Hot Dynamite tog karriärens sjätte seger i sjunde starten.

– Det är nervöst, man måste nästan ha blöja, säger delägaren Frank Andersson efter loppet.

Frank Andersson med hästen Red Hot Dynamite efter en seger på Solvalla i maj.

Frank Andersson var själv på plats vid Solvallas V64-tävlingar för att se sitt löfte ha uppvisning tillsammans med kusken Jorma Kontio.

Red Hot Dynamite fick överta ledningen efter första sväng och sedan hade konkurrenterna inget att säga till om. Det blev en överlägsen seger. Vinnartiden slutade på 1.14,4.

– Man tror att det ska ta stopp någon gång. Det är en jäkla häst. Jag slutar aldrig att förvånas. Det är nervöst, man måste nästan ha blöja, säger Frank Andersson i vinnarcirkeln efter segern.

Enligt segerkusken Jorma Kontio joggade hästen till vinst.

– Den här hästen har alla möjligheter att bli en topphäst, säger experten och travkusken Lennart Forsgren i TV4 Sport.

Bra dag på jobbet

Timo Nurmos hade en fin dag på Solvalla och lyckades ta tre segrar inom V64.

Hans andra årsgångsstjärna Yield Boko tog sin 13:e seger i den 14:e starten. Erik Adielsson fick ledningen med Nautical Nation, men släppte till Björn Goop och Yield Boko. Yield Boko kunde bestämma framme i ledningen och höll undan enkelt.

– Hästen var inte riktigt lika snabb som han brukar vara. Han var lite i obalans, så jag körde på säkerhet. Men jag förstod att Erik skulle släppa, säger Björn Goop efter segern.

Goop och Nurmos avslutade kvällen med att vinna den sista avdelningen med Vector Du Ling. Det blev ett spännande upplopp då det blev hårt i mål mellan Vector Du Ling och Dear Jackie. Björn Goop manade på sin häst lite extra, gungade med i sulkyn och var först över mållinjen.

– Det var lite avgörande den här gången, men det är lite olika från häst till häst hur de svarar, säger Björn Goop om sin speciella drivning.