Trav

”En skyddad verkstad för gamlingar”

TRAV

Micke Nybrink om sitt drag

Den ene ser ut som Commander Crowe.

Den andra brukar bolla med Commander Crowe.

Båda vinner när V75 körs på ”Jajgersruu”.

Malmöbanan bjuder, faktiskt, på en ovanligt spelvärd omgång.

Micke Nybrink.
Micke Nybrink.

V75-1 startas med volt och det är lätt att inbilla sig att Björn Goop leder från start till mål med Soldier Thrust. Visst, allt är möjligt om de andra låter fräcke BG sänka farten och stjäla loppet. Men jag tror/hoppas att de inte är så korkade. Mitt heta motbud är Power Victory som ni kanske minns från V75 på Åby nyligen? Hästen galopperade 400 kvar, under full attack och med ett grepp kopplat i tredjespår. Jag tror att han vunnit redan då, nu gick segern till Marshland istället.

Tränare Christina Medin haussar med rätta sin häst och säger att han kommer vara ännu vassare, i jobben känns han jättefin. Power Victory tål grovjobb och om Sjunnesson vill vinna synar han dödens tidigt. Inte sitta och såsa nu, Jörgen.

Snåla inte i guldloppet

I V75-2 kommer en häst som jag väntat på ut. Nu behövde jag inte vänta så himla länge, han vann på Åby i torsdags. Lovely Lidob var kanonfin då, kördes till front och försvann till överlägsen seger. Var det bara jag som tyckte att han påminde om Commander Crowe? Mimmi Elfstrand tränar och Johnny Takter kör den fyraårige hingsten efter Love You som ser ut att vara något extra. Innerspår med volt luktar spets och slut. Jag spikar utan att tveka.

I Guldloppet, V75-3, ska man inte vara snål. Global Investment har varit grym på slutet och gör debut i högsta klassen. Vissa säger att det blir tufft. Snicksnack, guld så här års är en skyddad verkstad för gamlingar och Global Investment var ju minst lika bra som Commander Crowe när de möttes senast.

Jag vågar ändå inte lämna honom ensam, han kan hamna illa till. Sen ser jag också att Go on Pale bara är streckad på nio procent och då undrar man ju vad det är frågan om? Han gynnas av lång distans och tränare Lähdekorpi säger att det är hans bästa chans i omgången.

Rocket Power är en given spik i V75-4. Man kan anmärka på att han har bakspår och att det kan bli långt fram. Spelar ingen roll alls! Peter Untersteiners raket närmast förnedrade självaste Commander Crowe näst senast och senast avslutade han ruskigt bra som tvåa. Att Johan Untersteiner kör i det här lärlingsloppet är förstås ett plus. JU är ingen lärling i min värld, snarare en av Sveriges kanske 10-15 bästa kuskar.

Cleo Nalan kan inte förlora

Fartvidundret Cleo Nalan är omgångens mordvinnare. Hon kan inte förlora. Inte en chans. Bara hon går felfritt. Nu är det tyvärr inte säkert, hon är lite tossig och voltstart är ett minus. Om Åke Svanstedt får iväg henne felfritt kan andra köra hem, för då vinner hon med 20 meter. Senast var hon strålande, bara joggade undan.

Om hon galopperar vill jag ha en livlina. Cinnamon Bum är jag svag för. Hon såg jättefin ut senast och sköt vass efter sen lucka. Så jag lyxdubblar med Per Lennartssons lilla racer.

V75-6 och -7 är två svåra lopp där det gäller att måla på. Ska jag lyfta fram två roliga rysare får det blir Manpower Bank i V75-6 och Dame Arrow i V75-7. Manpower är djävulskt stark och hoppas på hög fart medan Dame Arrow mycket väl kan leda hela vägen. Spets är guld värd på den här banan; kom ihåg att det är nedförsbacke runt om på Jägersro… Eller – så känns det i alla fall.

Micke Nybrink

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!