Pettersson: ”Jisses, vilken show av hästen”

Foto: Kanal75
Pasi Aikio.
TRAV

Percy tårar? Nej, Pasi tårar.

Varför humor-liknelsen till tränarens rörande känslor? Who’s Who skojade med sina motståndare på V75.

Jisses, vilken show!

Han är något så förbannat lik sin pappa Maharajah utseendemässigt, trots att före detta tränaren, mannen bakom Maharajah, Stefan Hultman envist påstår annat.

Lika bra? Nä - men jäkligt bra.

Kan bli? Inte troligt, men det spelar ingen roll.

Det Maharajah-sonen Who’s Who visade upp under Solvallas V75-finaler är det väldigt sällan man ser. Kopian av sin pappa pulvriserade sitt motstånd och när värsta motståndaren från Norge storknade - ja, då ökade hästen med det geniala namnet.

Spelmässigt blev omgången under lördagen helt iskall - men sportsligt var det magnifikt. V75-finaler på Solvalla är alltid något speciellt, bättre travsport går inte att hitta.

Who’s Who: Vill ha både Who’s Who och Zenit Brick här men livet går ut på att göra val. Så det föll på Who’s Who. Den prestationen var fasiken osannolik. Jag visste att han var bra, men så här bra? Njae, det kunde jag inte förutspå. Inte redan nu. Sättet han, på Maharajah-manér, bara åkte undan med sträckta linor, det var maffigt. Bara att buga sig för hästen, kusken, tränaren och skötaren. Och uppfödaren Margareta Wallenius-Kleberg som gett den ”lille” krabaten sånt magiskt namn. Synsk? 

Zenit Brick: Kim Eriksson körde snyggt och litade på att han hade bästa hästen. Och bästa hästen var det. Trots ett drygt sistavarv så blev segern enkel. Enda spänningen var att Kim Eriksson inte gick av huvan från hästens öron. Och när Kim gjorde segergest så hästen snubblade över i galopp kort efter mål. Tv-experten Patrik Fernlund brast ut i ett ”ouh!” som fick mig som spikat att hoppa högt i soffan. Men allt var lugnt...

Unique Juni: Utvändigt ledaren, åkandes och säkert undan. Hans R Strömberg, mannen bakom On Track Piraten, som han glädjande nog även kör i loppen nuförtiden, är en jäkel på att träna häst. Här hade han ställt i ordning det tuffa stoet å det grövsta. ”Kajjan” Widell laddade framåt och kunde åka till seger. Hatten av för framförallt tränarjobbet.

Olle Rols: Haha, vilken sköning! Precis som mångs Ready Cash-avkommor ser han inte mycket ut för världen. Men här har Mats Rånlund en, inte blivande, utan nuvarande, stjärna. Han fick det serverat i loppet, men avslutningen var grymt. Halvt okörd.

Generaal Bianco: ”Trots” ledningen var Peter Untersteiners travare bara bäst. För det får man väl tillstå? Vingligt och dant, men hästen sträckte på sig utan rygg. Var nära att slå topphästen Diamanten med ryggresa i fjol. Elithästarna, pass upp i år. 

Tävling. Vi travspelare vill se travtävling. Det var det inte i V75-4. Per Lennartsson tog enkelt hand om ledningen, utan att bruka någonting, med andrahandsfavoriten Titan Brodde i V75-4. Favoriten fick en tredjetagg i första sväng och svaret var givet. Vad som hände? Ulf Ohlsson kunde enkelt köra sig till spets. Där ramlade hästen undan (må hända på en topptid) till knapp seger, trots att ha fått det serverat. 

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla