”Tycker inte han ser så trött ut...”

Publicerad 2013-05-30

Anders Hesselgren får mycket kritik över hur han matchar tolvårige Jasper Lane.

Nu slår ägaren tillbaka – och varnar för att hästen är en miljonskräll på V75 i helgen.

– Normalt sett är det hästar han rår på. Det många glömmer är att han var nära att vinna Guldbjörken får några veckor sedan, säger Hesselgren.

12-åringen Jasper Lane har kommit tillbaka till tävlingsbanan efter allvarliga skador.

Nu på sista året som tävlingshäst är han bättre än någonsin, enligt ägaren Anders Hesselgren, som låter Jasper Lane tävla på flitigt.

I söndags startade hästen i ett speedrace på Solvalla och helgen innan det var Jasper Lane ute i gulddivisionen på Gävle.

Det täta tävlandet har fått travfolk och experter att lyfta på ögonbrynen och Hesselgrens matchning har kritiserats.

Något som upprört hästens ägare.

– Senaste bland flera så antyder Patric Skoglund på sin Twitter något – ” Undrar om Jasper Lane vet vad vila är?” , säger Hesselgren.

Han fortsätter:

– Jag tycker inte hästen ser så jävla trött ut i loppen, gör du? Folk har svårt att förstå. Först vill jag säga att det finns få hästar som vilar så mycket som Jasper mellan tävlandet. Sedan finns det annat skäl till att han startar så ofta.

”Hoppas på stöd”

Hesselgren har en teori om att Jasper Lanes tidigare skador blir bättre och bättre för varje start hästen gör.

– Tufft tävlande tycks syresätta Jaspers bindväv och öka elasticiteten. ”Skadan” blir alltså bättre ju oftare han tävlar. Utfärdar härmed en amnesti för alla belackare och hoppas på mer stöd och förståelse, säger Anders Hesselgren.

”Livsfarlig till slut”

På lördag är Jasper Lane tillbaka på V75, från spår åtta i gulddivisionen.

Vad säger du om uppgiften?

– Hästen är lite bortlottad, men normalt sett är det här hästar han rår på, det är ingen toppstjärna med. Skulle han komma bra till och få smyga med, då blir han livsfarlig till slut. Speedloppet i söndags tror jag bara var formhöjande och det många glömmer är att han var nära att vinna Guldbjörken får några veckor sedan. Då hade han vunnit mot Up Date Hoss, som är med på lördag, med lucka lite tidigare.

Så om man garderar loppet ska Jasper Lane med?

– Absolut!