Sportbladets V75-tips

Publicerad:
Uppdaterad:

Så tippar experten till helgens lopp.

Här är Sportbladets tips till lördagens tävlingar på Solvalla

Den här veckan tippar Sportbladets experter Michael Carlsson och Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Många kommer att spika direkt i högklassig omgång.

Tipsettan

Twigs Tiffany har varit kanonfin i fyra raka segrar och senast imponerade hon mest när hon stack ifrån konkurrenterna med det norska huvudlaget oryckt och krafter kvar. Hon är snabb ut och lär få överta ledningen efter en bit. Blir svår­slagen och har toppchans att ta femte raka.

Motbuden

Motivated Hanover gjorde en grym insats senast när hon hängde mestadels i tredjespår större delen av loppen men ändå gick i närkamp till slut. En heroisk insats och henne leker man inte med hur som helst. ­Abborren är i sitt livs form och höll strålande senast.

Skrällbudet

Indescribable har ett dåligt läge med bakspår för sjätte starten i rad. Hon gör det ändå bra nästan ­varje gång och senast spurtade hon mycket vasst i skym­undan. Pass upp om det klaffar till max härifrån.

Spetsbudet

Vendi öppnar snabbt men det gör även Twigs Tiffany som tar över täten efter en bit.

! Statistik­vinnaren

Motivated Hanover.

V75-2

Loppet

I princip hälften av de startande ses med vinstchans.

Tipsettan

Peaberry har kanonform och vinner när som helst. Han var duktig tvåa i V75 näst senast och senast satt han fast med ­rubbet sparat. Har ett lite byngligt läge nu men med minsta klaff blir han farlig.

Motbuden

Starbec’s Macklo startgalopperade i V75-finalen senast och man fick ingen värdemätare på honom då. Har varit riktigt vass innan och duger långt. Scoot to Score flög fram över upploppet senast i en virvlande finish och höll sånär på att hinna fram. Kanonform men ett iskallt läge drar förstås ner möjlig­heterna. Måste ändå ses som ett tidigt bud.

Skrällbudet

Mr Simpson spurtade vasst i skymundan senast i V75 efter en strulig resa. Står betydligt bättre till här och ska inte nonchaleras. Se även upp för Salsa Knight om det skulle bli överpace. Hästen är uppfräschad nu och rapporteras träna bra. Men det krävs hårt tempo.

Spetsbudet

Unison Sund är en startkatapult. Flyger till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Scoot to Score.

V75-3

Loppet

Ett kanonlopp där flera topphästar med riktigt bra ­segerinstinkt möts. Dock från dåliga utgångslägen.

Tipsettan

Oolong har varit rejäl vid segrarna och senast sänkte han konkurrenterna från dödens i V75-finalen. Är trots det kvar i Bronsdivisionen och får därför tipset.

Motbuden

Västerbo Highflyer kan vara minst lika bra och han har verkligen imponerat vid segrarna på slutet. Avgjorde den tunga vägen senast men har nu sämsta läget och är ny i klassen. Trots det blir ingen förvånad om han vinner igen. Caddie Gallant har också mycket hög kapacitet och tränaren Timo Nurmos är väldigt nöjd med hästen i träningen. Senaste starten kan man bortse från då han slog upp en hovspricka och galopperade. Är banan fin kan det bli barfota nu och han är ett tidigt bud.

Skrällbudet

Candor Hall avslutade vasst i skymundan senast. Kan hamna bra till med rygg på en startsnabb häst.

Spetsbudet

Havbergs Mimmi är vass ut och tar ledningen inledningsvis. Inte omöjligt att hon släpper.

! Statistik­vinnaren

Oolong.

V75-4

Loppet

Rätt så okända men fina hästar i trevligt lopp.

Tipsettan

Quality Questioned går från klarhet till klarhet. Läget är inte så tokigt då han har rygg på startsnabb häst och är i andraspår direkt.

Motbuden

Zätabubben visar skyhög kapacitet för klassen. Det som oroar är att han gjort sin enda lite sämre insats på slutet när han tvingades gå bakifrån. Che Boko är ett hett spetsbud men inte beroende av den positionen. Twitter har inte gjort speciellt många fel hittills i karriären. Conrads Voldemort är en mycket fin häst under kraftig utveckling. Kan inte räknas bort trots spåret.

Skrällbudet

Bully Beatdown kan bli bortglömd denna gång.

Spetsbudet

Che Boko, B.B.S.Sugarlight och Paradise Beach är de startsnabbaste hästarna. På läget fördel Che Boko. Twitter kan säkert också öppna riktigt rejält.

! Statistik­vinnaren

Twitter.

V75-5

Loppet

Orutinerade hästar men ett fint lopp.

Tipsettan

Checco Boko visade senast att han kan gå långt.

Motbuden

Åtminstone fyra ­stycken.

Skrällbudet

Nelle Red Turbo.

Spetsbudet

Det är flera som visat att de kan öppna bra, men det är svårt att ­veta vem som är snabbast.

! Statistik­vinnaren

Charlie Lucky.

V75-6

Loppet

Högklassigt lopp.

Tipsettan

Vi var inne på att chansspika Obi Wan men osäkerheten beträffande spetsstriden, och risken att han blir över, gjorde att vi omvärderade. Hans form är dock på topp, trots den snöpliga förlusten från ledningen senast, då det gick rejält fort sista biten.

Motbuden

Det finns andra som visat mer på slutet än vad Stormy­sky har gjort. På det fina läget rankas han ­ändå upp. Going for Gold Zaz var mycket fin senast när han vann från ledningen.

Skrällbudet

Capello Bob visade toppform via stark avslutning ­senast.

Spetsbudet

När det vimlar av startsnabba hästar brukar det märkligt nog sällan bli startrusning. Man måste ­ändå tro att det blir det här, där så gott som alla med framspår kan öppna riktigt snabbt. Obi Wan kan ­lika ­gärna hålla ledningen som han hamna i fjärde in­vändigt. Ovisst var ordet.

! Statistik­vinnaren

Going for Gold Zaz.

V75-7

Loppet

Topphästar med dunkel form kan bädda för de ­mindre meriterade.

Tipsettan

Royal Peak imponerade i enkelt gäng senast. Är han som då duger han gott även här.

Motbuden

Många vid gardering.

Skrällbudet

Goldomaster har fin form, blir helt bortglömd?

Spetsbudet

Felfri, Royal Peak?

! Statistik­vinnaren

Iceland.

Publicerad: