Lucky Jim intog Solvalla

TRAV

På onsdagsförmiddagen klev Lucky Jim ut på Solvalla.

I det finslipande träningsjobbet travade elitloppsfavoriten i underkant 1.13/1 609 meter med en virvlande 1.08-avslutning.

– Jag ville låta honom sträcka ut lite, förklarade kusken Andy Miller med ett leende på läpparna.

Elitloppspulsen steg ytterligare några grader i och med att den amerikanske superhästen tog Solvallas bana i besittning för första gången. För att riktigt få känna på söndagens förutsättningar så begärde Andy Miller ut startbilen och inledde från spår sju, det svåra läge som Lucky Jim drog i sitt försök. Efter ett lugnt inledningsvarv smackade Miller på sin häst i slutsvängen och formligen flög upploppet ner. Sista 400 meterna klockades till 1.08.

– Tyckte ni att det gick fort? Jag ville se hur han hanterade banan och framförallt kurvorna. Det klarade han mycket bra, berättade Andy Miller.

Just doseringen var annars det som överraskade paret Miller mest när de kom till Solvalla.

– Jag blev chockad. Jag har aldrig sett en bana som ser ut på det här sättet, där doseringen är så brant, men bara på halva banan. Då förstod jag varför alla säger att spår långt ut är så svårt, sade tränaren Julie Miller innan jobbet.

Snabbare än väntat

Efteråt var det gladare miner i det amerikanska lägret.

– Starten fungerade perfekt. Underlaget var lite mjukare än han är van vid, men vad jag har förstått gör man den hårdare till helgen. Hur som helst tror jag inte det kommer att påverka honom, berättade Andy Miller som hade tänkt köra elitloppsdistansen på två minuter (1.14,6), men alltså gasade på lite extra.

– Jag hade hade 1.57 (1.12,7) på klockan och det var ett bra jobb. Normalt sett kör vi inte så snabbt inför ett lopp, men eftersom han inte startat på några veckor och inte tränat sedan han kom till Sverige så tryckte jag på lite.

Från sidan var det onekligen en imponerande uppvisning. På söndag vet vi om Lucky Jims andra besök på Solvalla blir lika lyckosamt.

Robin Johansson/Kanal75