”Inga ljushuvuden på ATG och TV4”

TRAV

Äntligen reagerar trav-Sverige!

Det händer många konstiga saker i svensk travsport och oftast invänder inte folk över huvud taget.

Nu har man äntligen opponerat sig.

Det nya påfundet ska kosta svensk travsports aktiva minst 100 miljoner! Jag har också hört att vissa pratar om dubbla summan. Detta för att vi måste ha ny belysning på 16 olika travbanor i Sverige. Allt på grund av sändningarna på TV4.

Den här gången har man reagerat. Med all rätt. Jag är definitivt inte emot utveckling.

Sporten har stått stilla en massa år och behöver verkligen utvecklas. Men om utvecklingen består av bättre belysning som gynnar TV4 och kostar oss minst 100 miljoner känns det inte rätt.

Jag hoppas verkligen att man utreder det här grundligt. Som vanligt undrar man: var är ST? Det här är uppenbart någonting som ATG och TV4 har kokat ihop.

Tycker att ST ska göra en riktig utredning om det här verkligen behövs och framför allt i vilka fickor pengarna hamnar.

Göran Wahlman, jurist på ST, har tydligen i någon intervju sagt att svenska kuskar måste ta det lite lugnare i fortsättningen på vägarna. De kör för fort för att hinna med flera tunga tävlingar samma dag.

Ett uttalande som han sedermera tagit tillbaka. Jag tycker att det första uttalandet var helt rätt.

Kan inte vara korrekt att svenska kuskar måste köra långt över föreskriven hastighetsgräns för att hinna med de olika tävlingarna. Men problemet kvarstår.

Arrangörerna måste se till att vi verkligen hinner med alla tävlingar som erbjuds dagtid och kvällstid utan att behöva riskera att köra ihjäl oss eller någon annan.

Min ståndpunkt är att ST och ATG får ta tag i det här problemet. Innan någonting tråkigt händer.

Jag har inga hästar till start på V75 på Bergsåker i dag. Alldeles för långt att åka i det väder som råder. Tar ut några på V65 här hemma på Jägersro på söndag i stället.