Ägaren: Hoppas mycket på honom

TRAV

You Bet Hornline har haft ett bra år.

På onsdag kan det bli ännu bättre då hästen är favorit till att vinna Gunnar Nordins lopp på Solvalla.

Efter det väntar storlopp i Frankrike.

– Jag hoppas mycket på honom, säger ägaren Paula Asterie.

Robert Berghs stjärna You Bet Hornline har slagit igenom rejält som fyraåring. Hästen har vunnit Sprintermästaren och Norrlands Grand Prix under året och tjänat över 2,3 miljoner kronor. På onsdag ska hästen, som ägs av Paula Asterie, starta igen. Han är favorit till att vinna Gunnar Nordins lopp på Solvalla med 125 000 kronor till vinnaren. Tränaren Robert Bergh brukar köra hästen, men då denne är på plats i Frankrike är det Per Lennartsson som får ta hand om tömmarna.

– Jag gillar Per, jag litar fullt ut på honom, säger Paula Asterie.

Storfavorit

You Bet Hornline är i skrivande stund (läs tisdag förmiddag) stor favorit till att vinna loppet och ägaren tror på bra chans.

– Jag hoppas mycket på honom, hoppas han kommer till ledningen, säger hon.

– Han satt fast med mycket krafter kvar i rygg på ledaren senast och klättrade nästan över den framför.

Men det finns även lite oro med i tankarna. Stjärnhästen är inte helt lugn av sig och kan strula lite inför tävlingarna.

– Jag hoppas att han inte sparkar ur den som värmer honom. Först får man hoppas att det inte blir några olyckor, sen hoppas jag på seger, säger Asterie med ett skratt.

”Djungelns lag...”

Efter onsdagens start på Solvalla blir det ett nytt äventyr utomlands för Berghs stjärna. Han är anmäld till Criterium Conintental som körs över 2 100 meter på Vincennes den 26 december.

– Jag ska åka dit på annandagen, det blir jättekul. Det som gynnar min häst är att Robert har kört mycket i Frankrike. Det är djungelns lag som råder därnere och Robert är bra då, säger Paula Asterie.

– Sen att det är en stigning på Vincennes borde gynna honom. Han tränas mycket i backe hemma i Norrland, det kommer nog inte kännas så onaturligt för honom.

Har du varit på Vincennes förut?

– En gång. Nu ska vi dit igen!

Andra hästar med svenskintresse som är anmälda till loppet är: Red Hot Dynamite, Juggle Face, Save The Quick och Zorro Photo.