”Århundradets bästa spik”

Foto: Johan Edlund, Bert-Åke Varg, Frank Andersson, Challe Berglund.
TRAV

50 miljoner till en ensam vinnare.

Då bjuder kändisarna på sina bästa jackpottdrag på V75.

– Hunter Brodde vara en smällkaramell i V75-1, säger Frank Andersson.

Jackpott på V75 och 50 miljoner i spelpotten. Just nu är studerandet i full gång runt om i landet och frågorna är många.

Vilka favoriter kan man fälla? I vilket lopp skräller det? Hur många lopp vinner Björn Goop? Blir det en lätt eller svår omgång?

V75-omgången avgörs på Halmstadtravet och blir du ensam på sju rätt tar du hem den näst största vinsten någonsin på travspel i Sverige. Nu bjuder några travintresserade kändisar på sina bästa tips för att ta hem superpotten på lördag.

Bert-Åke Varg, skådespelare. Känd från succéserien Rederiet.

– Classic Tile (V75-6) måste vara århundradets bästa spik. den har gjort ruggiga lopp på slutet och i mina ögon ser det ut som en kanonhäst. Jag spikar utan att darra på pennan. Sen tror jag att 12 Global Investment kan överraska i V75-3 med gubben Goop.

Frank Andersson, brottarlegendar och travfantast.

– Jag tror på 1 Ready To Rock i V75-7, han har ett namn som tilltalar mig och ses med bra chans. Sedan kan 9 Hunter Brodde vara en smällkaramell i V75-1, den hästen är inte alls så tokig som alla så kallade tipsexperter verkar tro, som vanligt är de fel ute.

Johan Edlund, TV4-profil. Travexpert.

– På förhand ser det ut att handla väldigt mycket om Kari Lähdekorpi. Han har flera fina hästar till start och han borde vinna ett par lopp. Jag tror att hans Sammarco kan vinna V75-2. Han är mycket bättre än raden och låter han bli att galoppera kan han skrälla.

Challe Berglund, ishockeytränare i Modo, travexpert i Sportbladet.

– Spiken är 5 Classic Tile i V75-6 och draget är 10 Domino Eson i V75-1.