Fyrand om succén: Det var en drömkväll

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kanal75

Solvallas superkväll blev en jättesuccé.

Publikrekordet från i fjol krossades och nu kan Trav365 avslöja att ytterligare ett superlopp är på väg att införas till nästa år.

– Det här var helt otroligt, vilken drömkväll, säger travbanechefen Tore Fyrand.

Förra året gjorde Solvalla om konceptet på Jubileumspokalen och la det på en onsdagskväll istället för att köra det på en lördag. Tanken från Solvallas sida var att få mycket folk till banan en fin sensommarkväll och det lyckades. 4 321 personer besökte huvudstadsbanan men den siffran krossades i år.

Fyrand: En drömkväll

Under onsdagen kördes Jubileumspokalen för andra gången på en vardag och det blev en jättesuccé. När speakern på banan ropade ut publiksiffran 6 534 jublade travbanechefen Tore Fyrand högt.

– Det var helt otroligt! Det var en drömkväll. Vi hoppades att vi skulle greja 5 000 personer, det var en liten dröm vi hade. Men att vi skulle greja över 6 000 personer är otroligt bra. Det är svårt att få dit så mycket folk.

Ni ökade publiksiffran med över 2 000 personer, vad beror det på?

– I år har vi lagt mycket pengar på marknadsföring och vi fick fantastiska hästar till start. Sedan hade vi V75, det lockar mycket. Men framförallt sporten är vi nöjda med. Loppen höll samma klass som under Elitloppshelgen, det var helt fantastiskt.

– Vi fick se flera flotta vinnare. Det var roligt att se Maharajah igen och det var otroligt att se Nu Pagadi vinna från dödens. Sen fick vi en norsk Europamästare, det gillar jag.

Firar med tårta

Efter succén firar nu de styrande på Solvalla med tårta och kaffe under torsdagsmorgonen.

– Det är klart att man är stolt. Man är stolt över folket som jobbar stenhårt med det här. Vi är ett litet gäng på 7-8 personer som driver allt. Nu har vi tårta här samtidigt som vi pratar gamla historier.

Nytt storlopp

I nästa vecka kommer Solvalla utvärdera succékvällen och se vad som kan göras bättre till nästa år. Men redan nu kan Trav365 avslöja att ytterligare ett stort lopp är på väg att införas till superkvällen nästa år.

– Det viktiga är att vi håller lika hög sportslig klass. En nyhet nästa år kan bli att vi kan få ett Europalopp för treåriga ston, vi ska försöka jobba på det, säger Tore Fyrand.

Publicerad: