Allt såldes slut – på några dagar

TRAV

Intresset för Elitloppet är rekordstort.

I februari släpptes restaurangbiljetterna – bara några dagar senare var alla platser uppbokade.

– Vi fick 5 600 samtal under den första timmen, det är helt sanslöst, säger evenemangschefen Kirsten Engström.

Mindre än en månad kvar till Elitloppet och snart valfärdar folk från alla världens hörn till Solvallas travbana i Stockholm.

Men skulle du vara intresserad av att sitta på någon av Solvallas restauranger under travhelgen så är du för sent ute. Den första februari släpptes platserna till banans restauranger och bara några dagar senare var alla platser uppbokade.

– Vi släppte biljetterna klockan 9.00 på måndagen och under den första timmen fick vi 5 600 samtal, det säger det mesta om trycket på platser, säger Kirsten Engström på Solvalla och fortsätter:

– Det är helt sanslöst, folk tar ledigt för att kunna ringa till oss. Vi hade fem eller sex som satt och svarade i telefon i år men ändå blev det köer. Efter en vecka var i stort sett allt slut.

Kölista

Vill man sitta på någon av restaurangerna i år så får man skriva upp sig på en kölista – men enligt Engström är det mycket liten chans att man får plats.

– Chansen att man får någon plats är inte så stor, men man kan ju testa att ställa sig på kölistan och hoppas att man får plats. Det är jätteskoj att det finns ett så stort intresse men samtidigt är det tråkigt att vi inte kan erbjuda alla som vill plats.

– Vi låter inte stora grupper boka i förväg utan de flesta platser går till försäljning vilket jag tycker är kul. Det känns bra att det är lika för alla.

1 500 kronor för en trerättersmeny

Restaurangerna man kan boka på Solvalla är Kongressen, Valla Krog, målcaféet och uteborden nere vid banan. En trerättersmeny med välkomstdrink på Kongressen under Elitloppssöndagen kostar 1 495 kronor.

– Årets Elitlopp kommer bli det bästa någonsin, säger Solvallas evenemangschef Kirsten Engström.