Sofia Aronsson: ”Den var helt fantastisk”

Hade invigning på sin nya miljongård

Foto: TR Media
Sofia Aronsson hade i helgen invigning på sin miljongård i Skara

avChristoffer Wickman

TRAV

TV4-profilen och proffstränaren Sofia Aronsson köpte under 2016 en miljongård i Skara.

Den gångna helgen hade hon invigning på gården.

– Den var helt fantastisk, mycket bättre än vad jag ens hade kunnat vänta mig, säger hon.

Ett hundratal personer strömmade till Skara i lördags.

Anledningen: Proffstränaren och TV4-profilen Sofia Aronsson hade invigning på sin nya gård, en miljongård som hon under 2016 köpte av den tidigare svenske stjärntränaren Åke Svanstedt.

Axevallatränaren har i dag 45 hästar på sin träningslista, och på lördag startar den tolvfaldiga miljonärskan Anna Mix på V75 från Örebro.

”Det blev helt enkelt kanon”

Hur var invigningen?

– Den var helt fantastisk, mycket bättre än vad jag ens hade kunnat vänta mig. Det kom runt 300 personer hit, det var bra väder, mycket ståhej, kaffe och bullar, och det var riktigt trevligt, säger Sofia Aronsson.

Sofia Aronsson flyttade till gården i början av mars, och har jobbat hårt för att få allt klart.

– När vi flyttade hit var det inte invigningsklart, vi har kämpat på som fasen för att få det mesta klart, och sedan var det en dag och helg som stämde, därför blev det invigning förra helgen. Det är inte lätt att hitta ett datum som passar alla, och sedan hade jag hästägarfest på kvällen och då ville jag hitta en dag där folk inte behövde gå till jobbet dagen efter för annars skulle det vara svårt att få folk att stanna över, berättar Aronsson och fortsätter:

– Det blev helt enkelt kanon.

”Klart det är en investering”

Vad har du gjort på gården sedan du flyttade in?

– Vi har jobbat med att få allt klart runt omkring, alla hagar, ta bort grushögar, byggmaterial, ordna med blommor, göra klart parkering, och få allt snyggt, det är mycket som ska göras. Infartsvägen till gården är också klar, gårdsskylt och lite sådant. Det är lite småpill kvar, men det var invigningsklart i varje fall.

Har det kostat mycket?

– Det är klart det är en investering, men nu betalar man till sig själv varje månad, och det kommer bli jättebra i längden det här. Jag vill ju hålla på med det här och göra det bästa för min personal och mina hästägare, och när vi fick möjligheten till den här marken så var det självklart för mig att göra det här, berättar hon.

Foto: Sofia Aronsson
ARTIKELN HANDLAR OM