Chocken: ”Hon tog sitt kvitto och sprang iväg”

Butiken drog in 2,3 miljoner kronor på V75 • Kundernas oväntade reaktioner: ”De är med oss i ur och skur”

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Systemmakaren ”Micke” Berg tillsammans med Alan Issa.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Butiken prickade in två identiska V75-system.

Då fick kunderna dela på 2,3 miljoner kronor.

– En kund blev så chockad att hon tog sitt spelkvitto och sprang iväg, säger Alan Issa hos Tullinge Spel.

Redan i den första V75-avdelningen rensades det friskt på V75-kupongerna runt om i landet. Favoriten Harran Boko galopperade och i stället kunde jätteskrällen Fritjof vinna. Över en miljon system försvann från chansen att ta hem alla sju rätt.

När omgången summerades gav sju rätt hela 436 140 kronor som 119,6 system i landet lyckades pricka in.

Butiken Tullinge Spel var en av dem. Stamkunden ”Micke” Berg gjorde två identiska system som prickade sju rätt, ett i butiken och ett via sajten ATG Tillsammans.

”Fantastisk människa”

Totalt gav systemen en vinst på 2 357 416 kronor som fördelades på 50 andelar. Varje andel blev värd 47 148 kronor.

– Jag är väldigt glad över att jag givit ”Micke” tålamod att fortsätta. Han är både fantastisk som kund och som människa och haft lite motvind i ett års tid nu, säger Alan Issa, 33, som driver butiken.

Kunderna som var med och delade på miljonerna var rejält chockade när de kom in för att rätta sina spelkvitton.

– En del stod och hängde på låset i söndags, vissa visste inte om att de hade vunnit och de var väldigt chockade, säger Alan Issa och fortsätter:

”Vad snackar du om?”

– En kund kom in i söndags och skulle bara rätta sin kupong. Hon sa att hon trodde det vara någon krona tillbaka. Då sa han som jobbade att han behövde hennes ATG-kort för att sätta in pengar eftersom hon vunnit 47 000 kronor.

– Kvinnan blev så paff och sa: ”Vad snackar du om?”, och tog sitt spelkvitto och sprang iväg, ha ha.

Kom hon tillbaka?

– Ja, hon var tvungen att sätta sig ner och sa att hon var på väg att svimma. Hon ringde sin man för att kolla så det verkligen stämde, vilket det ju gjorde. Hon bad lite om ursäkt och sa att hon var så chockad.

– En annan kund pratade jag med i telefon, han hade ingen aning om att han hade vunnit. Det är kul att se glädjen hos så många människor Det är många stamkunder som är med oss i ur och skur.

”Du kan inte ringa nu”

Med på vinstkupongen fanns skrällarna 1 Fritjof (V75–1), 5 Lesperanza (V75–2) och 1 Super War Horse (V75–5).

– Hur ”Micke” lyckades få med Fritjof i första avdelningen? Han måste nog ha varit full eller nåt, nej då, jag skojar. Jag hade gäster hemma och följde sista loppet och ringde ”Micke” i sista kurvan och sa att det var klart, men han kollade via ATG Live och hade fördröjning: ”Va fan, du kan inte ringa mig nu heller”.

Alan Issa är inne på sitt elfte år i spelbutiken och har aldrig tidigare tagit hem en lika stor totalvinst som i lördags.

– Telefonen gick varm efter loppen och det blev en härlig middag med några extra glas. Det har gått lite motigt tidigare, men vi hoppas det vänder nu. Vi har fått en bra start på 2018.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

ATG