”Blir förmodligen lite bortglömd – vi spelar”

Expertens DD-tips – tisdag 1 maj

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till dagens lopp på Bergsåker, tisdag 1 maj.

Spelstopp V75 14.30

DD 16.23

TV12 14.00

ATG Live 14.00

DD-1

Rankning: 7–8–15–12–13–5–6–2–1–14–10–9–11–3–4.

Kommentar: Ett oerhört fint långlopp och som streckspelslopp är det perfekt. Som DD-lopp är det dock väldigt klurigt – hur ska man taktiskt disponera detta?

Antingen tror man helhjärtat på någon av favoriterna, främst Sir Q.C., men även Ready Ribb, då är det enkelt att veta hur man ska ­lägga upp det. Men vi gör inte det och därför gör vi så att vi – med insikten om att framför allt Sir Q.C. förmodligen har ­riktigt bra chans – chansar bort de två nämnda helt.

Vi spelar i stället med Jaques Noir som dels haft svåra lägen, dels haft svårt att gå felfritt på slutet. Nu har han ett bra spår och formen finns där även om det inte syns i raden. Han ­borde inte bli så hårt betrodd den här gången.

Det samma ­gäller för Amalia Cash i årsdebuten. Visst, hon kan/lär behöva loppet innan formen är på topp, men kunnandet är så bra att vi vill prova att ta betalt på henne direkt, nu när hon förmodligen blir lite bortglömd.

DD-2

Rankning: 8–1–14–13–4–11–2–3–15–10–6–12–9–5–7.

Kommentar: DD-omgången håller verkligen hög klass, det här stoloppet är något att se fram emot. Det mest spännande är kanske att se vem som tar ledningen – håller Qiao Q.L. ut Bear Abiba, eller är den senare för snabb (hon är fruktansvärt startsnabb) trots spåret längst ut på vingen.

Vi tippar Bear Abiba men kan egentligen inte säga annat än att det känns som fifty-fifty i spetsstriden. Hårt tempo i täten gör att Hope and Dreams samt Millie Millionaires chanser ökar. Eftersom vi spelar med två luringar i första kan vi ­spela lite bredare och ändå hoppas på bra netto. Därför streckar vi ytterligare två hästar. Spela små insatser med ytterligare ­fyra stycken? Så öppet är loppet potentiellt.

DD-systemet – 12 rader

DD-1: 7–8.

DD-2: 8–1–14–13–4–11.

Vem tar spets?

DD-1: Rorri Bris eller Toutre.

DD-2: Jämnt mellan Qiao Q.L. och Bear Abiba.

! Statistikvinnarna

DD-1: Ready Ribb.

DD-2: Millie Millionaire.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM