Sportbladets V75-tips

TRAV

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Momarken.

Jackpott och 50 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Delas det ut ”appearance money” till de aktiva? Omgången håller nämligen väldigt hög klass.

Tipsettan

Naglo’ del Nords tränare har varit lyrisk efter de senaste segrarna. Vi vill påpeka att han fått fina resor. Men visst, han är verkligen bra. Han blir inte lätt att tas med här heller, fast motstånd saknas verkligen inte.

Motbuden

Alamo Boko fick ge sig för Naglo’ del Nord senast, men var återigen mycket bra. Han är värd en seger och kan han bara hitta ett sätt att få en bättre resa än tipsettan kan det mycket väl vara hans tur nu. Rocket Zet är på väg att nå de höjder han visade innan sitt långa uppehåll. Undrar om han inte är den bästa hästen när han är på topp? Falcon Håleryd gick som ett lyse efter galopp senast. Man kan dock fråga sig vad vitsen är att köra så med en häst som knappast behövde det för att vässa formen.

Skrällbudet

Kan en bra häst som Sejr Gammelsbäk glömmas?

Spetsbudet

Rafolo är snabb ut. Släpper till någon av de främsta?

V75-2

Loppet

Kul lopp. Några av hästarna kan vi bra, andra är nya bekantskaper. Vi tippar en av de senare.

Tipsettan

J.C.Superstar ham­nade sist senast men kunde via en mycket stark slutrunda avgöra enkelt på finfint sätt. Han gynnas av bilstart och det faktum att flera av de värsta konkurrenterna har dåliga spår.

Motbuden

Scellino Luis är en klasshäst. Läget talar emot men det långa upploppet gör att han säkert får chansen ändå på allvar. Dessutom tål han att göra en del själv om det skulle krävas. Cab Hornline har riktigt fin form, han studsar runt i loppen för tillfället. Nu får han en meriterad kusk i sulkyn. Tudor fick ge sig senast men var ändå bra. Rio Grande har vunnit tre av tre i år. Kördes till ledningen senast och var sedan helt ohotad. Nu finns risken at han kan få en tuff inledning i spåren, alternativt tvingas backa ner i kön.

Skrällbudet

La Paloma är en fin häst. Vid överpace och tur?

Spetsbuden

This is Alex är snabb ut. Släpper till Tudor?

V75-3

Loppet

Bra stolopp som vi låser på två streck.

Tipsettan

Denise Boko var överlägsen senast. Det var ett prov utan värde men hon var fin och står sig gott även här.

Motbuden

Alchemilla Rich sköt till bra från rygg på ledaren senast och såg mycket fin ut. Premance Simoni var fin vid segern på Åby näst senast. Det är inte omöjligt att hon tar in 40.

Skrällbudet

Miss My Money.

Spetsbudet

Alchemilla Rich.

V75-4

Loppet

Det här är veckans symboliska gulddivison är ett ruskigt bra lopp för klassen.

Tipsettan

Det känns som om både Sverige och Norge har skickat alla sina bästa i klassen. Vi håller ändå de svenska lite högre. Gordonston är det givna tipset då han är spetsfavorit. Han är svårslagen därifrån men måste vara

i hundraprocentig form om han inte ska åka dit.

Motbuden

Ready for More har gjort allt rätt i ny regi och kommer bara att bli bättre och bättre. Det lutar åt att han måste ta dödens om han ska kunna knäcka Gordon­s­ton som annars ser ut att kunna få bestämma. Det går inte att begära att Ready for More vinner därifrån, men han kan göra det. Priamo Caf har slagit Gordonston från dödens och höll senast mycket starkt som tvåa bakom honom.

Skrällbudet

Hermas Laday är sistarankad, men är inte dålig.

Spetsbudet

Gordonston är mycket snabb bakom bilen.

V75-5

Loppet

Enkelt! Lannem Silje är bara bäst.

Tipsettan

Lannem Silje fick sin fantastiska segersvit bruten näst senast. Men det var knappast ett paradigm­skifte. Hon återupptog segrandet senast och det kan mycket väl ha varit början på en ny otrolig segerrad.

Motbuden

Tre stycken höjer sig över de andra elva.

Skrällbudet

Wik Stjernen med tur?

Spetsbudet

Lome Brage.

V75-6

Loppet

Alla mot en – eller Dernier Viking mot alla?

Tipsettan

När Dernier Viking är i ordning är hon stark som få. Senast hade hon en sådan dag. Hon lär passa bra under de förhållanden som råder på Momarken, med ett ganska tungsprunget underlag och ett långt upplopp. Om hon är som senast tror vi inte att någon mäktar med att matcha henne.

Motbuden

Apollo Hornline höjs upp i ranken för att han har en bra startrygg och därmed kan hamna bra till. Pedro Bi var bra senast efter ett tämligen opassande upplägg. Venkatesh är den som främst har kapacitet att utmana vår tipsetta, men var hamnar han från start?

Skrällbudet

Ponziopilato Stra gör det bra i nya hemlandet.

Spetsbuden

Send in the Clowns lär vara klart snabbast den första biten men han trivs allra bäst med en smygare. Det troliga är att Dernier Viking forceras till ledningen rätt så tidigt.

V75-7

Loppet

Oasis Bi kan leda från start till mål.

Tipsettan

Även om Oasis Bi gav sig sista biten i årsdebuten såg han fin och löpsugen ut. Förhoppningsvis var det bara uthållighet som saknades i form av avsaknad av lopp i kroppen. Om han är i normalform

nu leder han det här loppet länge.

Motbuden

B.B.S.Sugarlight är loppets mest spännande häst. Travintresserade i både Norge och Sverige följde den klassresa han gjorde förra året. Han tog steget in i eliten då och det ska bli spännande att se om han kan etablera sig fullt ut i den under denna säsong. Edward Ale var B.B.S.Sugarlights antites i fjol, i och med att Petri Puros topphäst stod skadad under hela

året. Han var i alla fall inte i sådan kondition att han kunde göra någon start under 2014. Efter det långa uppehållet har han nu två lopp i kroppen. Han ser fortfarande lite tung ut i steget men det lär bli bättre för varje start och senast visade han att fortfarande tycker att det är kul att tävla. Det såg ut som om han skulle få svårt att hinna fram vid upploppets början men då plockade han fram skallen och kunde plocka ner ledaren i sista steget.

Skrällbudet

Winmecredit är snabb med en bra ryggresa.

Spetsbuden

Oasis Bi. Med loppet i kroppen borde det inte vara aktuellt att släppa – den här gången heller. Edward Ale, med uppåtform, skulle annars kunna vara en tänkbar rygg, men det är inte troligt att det sker.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V75

V75-tips