Intervjuer till V64-jackpotten

Publicerad:

Tränarna om chanserna på V64 -extra miljoner i potten

Foto: Kanal 75

Jackpott på V64 och 3,5 miljoner kronor till en ensam vinnare med alla rätt.

Dessutom toppsport på Täby Galopp med storloppet Stockholm Cup International.

Här guidar Svensk Galopp dig till V64-miljonerna – med tränarintervjuer inför loppen.

V64-1

Ambiance var jag riktigt nöjd med i första starten för mig. Han uppträdde professionellt och är förbättrad till den här starten. Gräs är en stor fördel för min häst och startspåret är perfekt då han är rask från början. Jag har svårt att taxera vinstchansen, men en storfidus kan han kanske vara, säger Katharina Stenefeldt till Svensk Galopp.

Hansinger stökade som vanligt i startboxarna senast, men fungerar bättre i lastningsmomentet på Täby. Han var okej senast, speciellt med tanke på att jag satt på honom för stora blinkers. Det misstaget sker icke igen! Formen är bra och startspåret perfekt. Hansinger älskar Täby och är säkerligen med högt uppe, säger Cathrine Erichsen.

Ragazzo var riktigt fin vid segern senast. Det var skönt att han kunde få vinna på annan bana än Övrevoll. Formen är konserverad och startspåret optimalt. Det är tuffare emot den här gången än vid det senaste Täbybesöket, men jag hoppas och tror på vinst, säger Annike Bye Hansen.

Liber har bra form och gynnas av en snabb gräsbana. Han går alltid fint och tjänar säkerligen en bra slant igen. Att vinna blir tufft, säger Bent Olsen.

Mr David fungerade inte alls nere på Jägersro senast – vi glömmer den starten. Hästen tränar på fint och är gynnad av Täbys gräsbana. Det är ett tufft lopp, men jag känner mig inte helt slagen, säger Claes Björling.

Raw Sugar har jättefin form och jag oroar mig inte så mycket över underlaget på Täby. Det är ett tufft lopp, men en bra placering ska det kunna bli, säger Francisco Castro.

Over The Ocean fungerade bra på gräset senast, men är strået vassare på dirttrack. Formen är som den ska och han ska ridas med högt uppe. Jag tror på en trippelplacering, säger Niels Petersen.

Saving Kenny var bra senast, speciellt med tanke på att han hatade den tunga banan. Han gynnas av att tävla på hemmaplan och föredrar en bana åt det snabbare hållet. Det är ett stenhårt lopp, men jag tror att min häst kan vara tvåa, trea, säger Roy Arne Kvisla.

Beat Baby visade lite bättre takter i den senaste starten och älskar förutsättningarna på söndag. Han kommer få ett skarpt jobb i veckan och jag räknar med att Beat Baby är på topp på söndag. Det är en riktig tuffing som har bra chans, säger Niels Petersen.

V64-2

Danneman har droppat lite i vikt vilket är positivt i handicapsammanhang. Han har god form och älskar den långa distansen. Startspåret är jag väldigt nöjd med. Han är med och krigar om ganska bra pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Varennes häst gynnas kraftigt av den långa distansen och jag tror han kommer passa mycket bra på Täbys mer flata bana. Varennes jobbar fint inför detta, fick ett bra startspår och jag tror han hanterar viktläget. Jag är optimist, säger Fredrik Reuterskiöld.

Glück Zürück har inte startat på ett tag, men tränar fint. Han kan mer än sitt tal och gillar lång distans. Det är tufft emot och han startar med övervikt så jag skulle vara nöjd med en slant, säger Caroline Malmborg.

Momse är ute över bättre distans än senast och det här är en tuff typ. Hon kan mer än sitt tal och är en storrysare, säger Jessica Long.

Qigong har formen absolut på topp och det känns som att distansen ska fungera även vi aldrig testat i skarpt läge. Han älskar gräsbanan och jag tror han är med och gör upp om segern, säger en optimistisk Alex McLaren.

Jungleland är en långgalopperande häst i fin författning. Han älskar distansen, men kan vara lite nervös. Min häst är lite undervärderad av handicappern och jag känner mig inte chanslös, säger Jessica Long.

Hat Parade står distansen och jag tror han kommer fungera bra på Täbys gräsbana. Det är ett tufft lopp, men helt avsågade är vi inte, säger Johan Reuterskiöld.

Gentleman Jack har okej form och kan vara ett platsbud, säger Bent Olsen.

El Abandonado var fin senast och älskar den långa distansen. Det är dock tufft emot så jag skulle vara nöjd med en slant, säger Maria Sandh.

Hi Finn är en högkapabel häst i mycket bra form. Han är undervärderad och passar på lång distans – är nog lite vassare på god bana. Som jag ser det måste det vara mycket bra vinstchans, säger Wido Neuroth.

Hongkong Star är i fint slag och har inget emot den långa distansen. Jag tycker han står bra till i handicappen och blir inte förvånad om det blir vinst, säger Bent Olsen.

V64-3

Giovanni Boldini är en riktigt fin häst som tränar bra inför detta. Han ser fin ut och lär passa på distansen. Underlaget oroar inte speciellt mycket, säger Bettina Andersen.

Silver Ocean är på gång efter halsoperation och en del annat strul under säsongen. Han älskar Täbybanan och fick dessutom ett helt perfekt startspår. Jag tror på god segerchans, säger Niels Petersen.

Old Pal var fin senast, men det här underlaget är okänt och vi tar den här starten som ett test. Det är ett tufft lopp, men jag hoppas han får med sig en okej slant hem, säger Niels Petersen.

Energia Colonial var direkt dålig senast, men det beror enkom på att det var gräs den gången. Dirttrack är en stor – stor fördel för min häst. Han jobbade trevligt i måndags och enligt min uppfattning är Energia Colonial ett roligt platsbud, säger Fabricio Borges.

Energia Dust är i god form, men inte i toppform. Det beror på att han missade en massa jobb då banan på Jägersro stängdes på grund av ovädret och det galna regnandet. Jag kunde inte jobba honom på hela tio dagar! Hästen har grundklass för vinst, men med tanke på förberedelserna blir det tuffare, säger Fabricio Borges.

Viviannasdream har gjort det mycket bra, men går nu upp i klass så det här ser jag mer som ett test på underlaget och framtida matchning. Pengar, säger Wido Neuroth.

Elyod var riktigt fin senast och han håller formen – den saken råder det inget tvivel om. Distansen fungerar och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta på Täbys dirttrack. Elyod har kapacitet och kan vara på trippeln, säger Wido Neuroth.

Giftorm blev det helt fel för senast – vi glömmer den starten, formen är det inget fel på. Distans och underlag passar utmärkt och jag har vissa förhoppningar, säger Fredrik Reuterskiöld.

Coprah hade haft en massa allergiproblem inför Marit Sveaas och med tanke på det var insatsen mycket - mycket bra. Nu mår han väldigt fint, men det är ett stort orosmoment med underlaget. Normalt sett är Coprah en gräshäst. Det finns kapacitet för seger, men underlaget oroar som sagt, säger Cathrine Erichsen.

Jimmy Mack var mycket bra efter en tuff resa senast och han håller samma form, om inte bättre, efter loppet. Han möter dock klart värre motstånd nu så jag skulle vara helnöjd med ett femtepris, säger Patrick Wahl.

Avon Pearl kom på mellanhand senast i Baden Baden, fick en vid kurva och var inte alls med när ”tåget gick”. Han är i toppslag och minst en klass bättre på dirttrack. Startspåret är okej, som jag ser det kommer det bli mycket fart från början. Jag tror att Avon Bear bara vinner loppet, säger Rune Haugen.

Proud Possibility var bra på Jägersro och han håller formen. Startspåret är inget vidare och motståndet tufft, men en bra slant finns inom räckhåll, säger Niels Petersen.

Berling är bättre än raden, men fick sämsta startspåret och det blir tufft att vinna över distansen och på underlaget. På sin grundkapacitet duger Berling, men som sagt. Uppgiften ser inte optimal ut, säger Jessica Long.

V64-4

Forever Snow fungerar på gräs, men är bättre på dirttrack – det finns dock tyvärr inte så många lopp för henne på gruset så vi får testa här. Startspåret är bra och jag blir inte förvånad om hon tar ledningen – går dock lika bra bakifrån. Det är ett tufft lopp, men helt chanslös är nog inte Forever Snow, säger Fabricio Borges.

Liebling blir bara bättre och bättre och Täbys bana fungerar. Startspåret är perfekt, men nu möter hon äldre hästar vilket är tufft. Jag hoppas på en bra slant, säger Niels Petersen.

Rock Of Ridd var klart godkänd i Tyskland senast – hon hann helt enkelt inte riktigt med över distansen 1 400 meter, den här passar bättre. Min häst trivs på Täby och jag tror på segerchans från ett fint startspår, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Ashbina är på rätt väg, men möter tuffa hästar den här gången. Distans och underlag passar perfekt. En bra slant och jag är nöjd, säger Madeleine Smith.

Rock The Legend har varit lite sämre i år och står inget vidare till. Det finns ju kapacitet, men jag måste ligga lågt, säger Wido Neuroth.

Indigo är en knepig dam som det varit massor av strul med. Hon har haft halsinfektioner och en del kroppsliga skavanker. Nu ser hon i alla fall fin ut, men något träningslejon är hon definitivt inte. Det finns bra fart och styrka i Indigo, men jag vet inte riktigt hur hon kommer hantera en bana åt det snabbare hållet. Vi testar här och får se vad som händer, säger Hanne Bechman.

Hoku fick sina chanser spolierade på den blytunga banan senast, vi glömmer den starten. Formen är helt på topp och jag oroar mig inte av att möte äldre hästar. Det har hon gjort förut och det har gått bra. Det är tuuft emot, men jag tror att Hoku vinner loppet, säger Bent Olsen.

Marmala har varit en besvikelse på sistone så nu tar jag av blinkersen – måste ju prova något. Jag hoppas på pengar, säger Niels Petersen.

Angel Light har inte fungerat alls på den tunga och backiga banan Övrevoll i de två senaste starterna – hemma på Täby lär hon visa helt andra takter. Formen är riktigt bra och jag måste tro på chans, säger Tommy Gustafsson.

Windy Mandy är bra i ordning och har en världsjockey ombord. Startspåret spelar ingen roll då hon ska ned i ryggar direkt. I ett jämnt lopp är Windy Mandy ett platsbud, säger Fredrik Reuterskiöld.

Prinsessen fick ett svårt startspår, men har god form och kan tjäna en bra peng, säger Bent Olsen.

V64-5

Zen Zansai Zaid (1) fick ett bra startspår, älskar underlaget och den långa distansen. Formen är helt där uppe och jag är optimist även om det är ett tufft lopp, säger Tommy Gustafsson.

Probably satt helt bra med senast, men fick ett litet stopp och luften tog slut på två steg. Han jobbar fantastiskt efteråt och närmar sig absolut toppform. Täbys gräsbana fungerar utmärkt och jag tror att Probably kan vinna loppet. Så bra är han, säger Rune Haugen.

Bank Of Burden är stenhård och vann Marit Sveaas på bra sätt senast. Hästen är tiptop för dagen, älskar Täbys gräsbana och är som bäst över 2 400 meter. Bra segerchans, säger Niels Petersen.

Free House har fin form och är värd en chans. Han får naturligtvis svårt att vinna, men ett fjärde - femtepris finns inom räckhåll, säger Jessica Long.

Energia El Gigante fick en urusel ritt senast. Han passar bra i front, men på 1 800 meter blir det alldeles för högt tempo i täten och det var det som fällde min häst senast. Över 2 400 meter på Täby får han gärna gå i ledningen, men det går lika bra att ta rygg på Without Fear som jag tror kommer laddas rejält från början. Jag har stor respekt för Hurricane Red, Bank Of Burden och Without Fear, men hoppas kunna vara ganska långt framme. Energia El Gigante är relativt okänslig för olika banunderlag, säger Fabricio Borges.

6. Jubilance gör mig sällan besviken och det lär han inte göra den här gången heller. Han passar på Täby och gillar distansen. Det blir tufft att vinna, men trea, fyra kan han nog vara, säger Bent Olsen.

Hurricane Red var mycket fin i stenhårt sällskap i Tyskland senast och hästen har gått framåt ytterligare en bit med loppet i kroppen. Vi står fint till i loppet och startspåret är också perfekt. Visst är det tufft att vinna storlopp, men jag tror väldigt mycket på min häst, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Kalendar Girl mår väldigt bra och gynnas kraftigt av den långa distansen. Vi tar chansen och hoppas på en slant i det här stentuffa loppet, säger Maria Sandh.

 Without Fear har formen i zenit och gillar förutsättningarna. Jag har inget emot det utvändiga startspåret, men jag vill se honom relativt högt uppe i loppet. Det är ett tufft lopp, men Without Fear har god vinstchans, säger Niels Petersen.

V64-6

Cekath var en stor besvikelse i Göteborg senast efter att ha gått ett kanonlöp gången före på den norska Derbydagen. Formen är bra och startspåret perfekt, Min häst kan mer än aktuellt formtal och jag tror på vinstchans, säger Cathrine Erichsen.

Captain America vann på bra sätt över alldeles för lång distans senast – den här passar mycket bättre. Han straffades inte med de tre kilo han höjdes med vilket naturligtvis är mycket positivt för oss. Startspåret är perfekt och jag räknar med god segerchans, säger Annike Bye Hansen.

Gulapa jobbar mycket bra inför den här starten, ser oförskämt pigg ut faktiskt. Startspåret är perfekt och distansen den rätta. Jag tror på chans, säger BodilHallencreutz.

Goldstep har avslutat toppbra från kön i de två senaste starterna över kortare distans än denna så jag är säker på att min häst gynnas av 1 600 meter. Formen är riktigt fin och han fungerar på en bana som Täbys. Startspåret är perfekt och hästen har droppat i handicap. Jag tror på bra segerchans, säger Bent Olsen.

Great Soprano var mycket bra i debuten för mig och han har tagit loppet på bästa sätt. Jag vet inte hur han kommer agera på en bana åt det snabbare hållet. Att en tjej sitter upp (Fanny Olsson) tror jag bara är en fördel. Distansen är den rätta, startspåret mycket bra och jag tycker han står helt okej till handicapmässigt, säger Hans-Inge Larsen.

Romanoff är i ruskigt bra slag och är ju som bekant säker som en klocka. Jag vill höja ett varningens finger för honom, säger Jessica Long. Visit Copenhagen är ruskigt kapabel, men samtidigt lite nervig av sig så jag hoppas hon kan hålla sig lugn i loppet. Formen är helt på topp, distansen och underlaget är helt optimala. Jag har inte bestämt mig om jag vill se henne i front. Alldeles oavsett löpningsförlopp måste jag tro på en mycket bra segerchans, säger Jessica Long.

Killroy fick ett tråkigt lopp i den senaste starten på Täby och man kan stryka ett streck över den insatsen. Formen är god och distansen den rätta – startspåret oroar inte nämnvärt. Det är en tuff och jämn handicap, men ett platsbud måste Killroy kunna vara, säger Wido Neuroth.

Capaill Liath kan mycket mer än han visat hittills. Det har fört det goda med sig att han droppat i handicap. Hästen jobbar mycket bra och det här är rätt distans. Passas, säger Claes Björling.

Hovsa kan mer än han visat i de senaste starterna, det kan jag faktiskt lova. Hästen är klart bättre på gräset och distansen är perfekt – startspåret dock uruselt. Jag tycker att min häst står fint till och blir inte förvånad om det blir vinst, då måste det dock klaffa maximalt, säger Roy Arne Kvisla.

Här hittar du fullständiga startlistor med experternas tips.

Trav365

Publicerad: