UPPVISNINGEN

Elvaårige Commander Crowe krossade motståndet.

Och vann Åby Stora Pris i skiljeheat efter en mäktig uppvisning.

– Han bara levererar, man blir stolt, sa delägaren Joakim Wihlborg.

Commander Crowe var tillbaka på svensk mark under lördagen, trots att tränaren Fabrice Souloy för några veckor sedan hotade med att aldrig komma tillbaka till Sverige igen.

I det första heatloppet av Åby Stora Pris fick han ett tufft lopp utvändigt om ledaren, och var tidigt slagen. Då tvivlade många travsupportrar på hästen, men han kom igen och tog sedan två raka segrar och krossade Quid Pro Quo i skiljeheatet där elvaåringen bjöd på en mäktig uppvisning.

Äger ettan – och tvåan

70 procent av hästen äger familjen Wihlborg, som även deläger tvåan – Quid Pro Quo och snacka om supersuccé för de hårdsatsande hästägarna. Joakim Wihlborg var nöjd över att ha två hästar i samma lopp, men höll på Commander Crowe i skiljeheatet.

– Det här är lite av en dröm, och det är löjligt att det egentligen finns på kartan att vi har två hästar här. Commander gör sitt sista år, och det är så kul att se honom i världseliten och hjärtat klappar för honom helt klart. Quiden är fantastisk han också, och kommer tillhöra eliten under många år framöver. Det är underbart att få se, och vara med på sådana här hästar. Det är glädje som är obeskrivlig, sa Wihlborg.

Souloy i tårar

Fabrice Souloy grät av glädje efter segern, där han återigen uttalade sig för svensk tv.

– En fantastisk häst, det är otroligt. Det är inte lätt för honom men han är otrolig, sa Fabrice Souloy till reportern Matteus Liljeborg.

Commander Crowe tjänade 800 000 kronor i Åby Stora Pris.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!