Trav

Här faller Hallsta Lotus – och 99% av spelarna

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Här är skrällen som rensade bort 99 procent av V86-spelarna.

Lomar och Ida Eriksson fällde kallblodskungen Hallsta Lotus med 13 raka segrar.

–Jag vet inte vart jag är, det här finns inte, säger chockade segerkusken Ida Eriksson.

En av tidernas största skrällar inom streckspelets inträffade under onsdagskvällen på Solängets travbana i Örnsköldsvik.

Kallblodskungen Hallsta Lotus var streckad på 96% av alla kuponger och stod i oddset en gånger pengarna på vinnarspelet.

Att köra loppet skulle bara vara en ren formalitet, Hallsta Lotus var stenklar enligt alla experter och de flesta travtippare.

Då inträffade det oväntade, jättesensationen Lomar, streckad på en procent av kupongerna och 44 gånger i odds besegrade Hallsta Lotus.

Till en början gick allt enligt ritningarna för Hallsta Lotus, han kunde programenligt ta över ledningen efter 700 meter, och i sista sväng ryckte han undan.

Samtidigt satt Lomar och kusken Ida Eriksson hermetiskt instängda, men plötsligt uppenbarade sig luckan för Lomar, men i det läget trodde sannolikt alla 3152 åskådare i publiken på Solängets travbana att Hallsta Lotus skulle ta sin 14:e raka seger.

”Kändes lite seg”

150 meter kvar får Lomar en ny lucka och speedar blixtsnabbt samtidigt som Hallsta Lotus och Ulf Ohlsson inte hinner svara – jätteskrällen är ett faktum.

– Hallsta Lotus kändes lite seg och rumplade även till lite när han skulle gå till ledningen, sa en dämpad Ulf Ohlsson efter loppet.

Desto gladare var segerkusken Ida Eriksson. Den 26-åringa Malungskvinnan vann sitt livs största seger och var smått chockad efter loppet:

– Jag vet inte vart jag är, jag blev tagen av det här. Jag hade varit nöjd om jag varit tvåa men sedan fick jag luckan och sedan spurta han som en... ja de finns inte. Jag trodde det aldrig. Det var lätt i dag att slå Hallsta Lotus, säger Ida Eriksson.

Före dagens lopp hade Lomar inte vunnit lopp på tre år. Direkt efter segern var debatten het i Trav365:s livechatt. Många spelare var besvikna efter att ha spruckit på sin stensäkra spik.

– Där rök man naturligtvis... Men jag gläds åt Ida Eriksson. Den här segern lär hon inte glömma i närmaste taget, skriver signaturen Tobbe Malm i Trav365:s livechatt.

Även i dagens andra V86-avdelning blev det en storskräll. Gunnar Melander satte dit Play It Sam till 29 gånger pengarna och fem procent streck.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!