Jag är oförbätterlig – spikar ettan igen

TRAV

Nybrinks krönika med V75-tipsen

Egentligen kanske man borde lärt sig.

Innerspår bakom bilen är ett elände.

Det förtränger jag nu, vill inte höra talas om det.

Jag är oförbätterlig.

Knappt har elden slocknat på Solvalla efter Jubileumspokalen och EM för ston så är det dags ladda om för en helg med tre­åringar och V75-finaler i Gävle.

Korta E3 avgörs under två dagar (stona i kväll) på vårt eget Imola, Gävletravet. Det här är banan som de hävdar är 1 000 meter och som kanske är det men som ändå bjuder på segertider som får folk att gå tillbaka till affären och säga att det är något fel på tidtagaruret. Eller, förlåt, givetvis har man någon fjantig app i den elektroniska fotbojan som man klockar med och slipper tänka.

Hur som helst, undan går det i Gävle och det kan vara läge

att spela på ledaren. Sex spets­vinnare i morgon står kanske i 1,50. Sju får man fina 2,50 på.

I V75-1 är första tanken att vinnaren sitter i kön varvet kvar eftersom de bästa djuren har bakspår. Ardi Boko, Balticas Yahoo, Perfect Toll och Quick Razz är nämligen en ovanligt stark kvartett.

Men eftersom vi är i Gävle plockas även Mugger M.M. med. Han borde få ta över ledningen av Kalypso Face eller Hamras One More.

Han har hittat formen

Spik i V75-2 där Candor Hall har en perfekt uppgift. Han har hittat formen med ridträning och vunnit halva loppet i spårlottningen där argaste konkurrenterna dragit kalla lägen. Senast avgjorde Candor med mersmak efter en snygg slutrunda.

Guldloppet körs över 1 609 meter och det blir plattan i mattan från start. Givetvis kan det sluta med att Beanie M.M. sitter i ledningen. Formen är kraftigt uppåt och lyckas Takter med sitt uppsåt är det toppchans. Men det kan också bli svar invändigt av Rakas eller Zlatan Blou. Zlatan är rysligt kvick den första biten och känns intressant nu.

Hästen ska tävla barfota runt om för första gången på länge.

Finalen i Klass II, V75-4, är svår. Jag målar på med sju streck. Bara det nu inte blir som vanligt, att Stefan ”Asterix” Melander vinner. Digital Darling har inte fått till det i två starter men före det har hon imponerat.

Kallblodsloppet bjuder på 15 hästar och kan tyckas svårt att reda ut. Själv försöker jag fräckt att slinka undan med två streck. Frågan är om Edolles Malte tar 20 meter på Cali Maks? Det kan visa sig tufft – när de möttes näst senast stod de lika start och Cali Maks bjöd på en liten match efter tredjespår till dödens.

Giftig speed

E3-finalen i den öppna klassen är ett kanonlopp med flera ungdomar som kommer att vandra upp i högsta klassen. Roger Walmann dominerar med Pojke Kronos och Noble Knight. Det sistnämnde avslutade fenomenalt senast och blir giftig med sparad speed.

Sen vill jag förstås ha med Standout som i och för sig missgynnas av distansen men som tränas av den lille rödhårige trollkarlen. Casanova Boko avslutade med jättekliv senast och nu blir det första gången barfota. Öppnar fort!

Parkin är hästen med spår ett bakom bilen, likt Orecchietti (äsch) i onsdags. Det är alltid strulrisk med det läget men Parkin är väl som en bil bakom bilen? Han följer bilen, hoppas jag, bildligt talat. Näst senast flög han till front och bombade runt på 1.11,2.

Japp, jag tror att han är stenklar. Nej, jag har inte lärt mig

ett dugg.