Trav

Titta, nu kan du köpa V75-hästen

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TILL SALU Umbria med sin kusk Sandra Svensson.
TILL SALU Umbria med sin kusk Sandra Svensson.

TRAV

Vill du äga en V75-häst med chans på 100 000 kronor?

Då har du chansen att köpa det fyraåriga stoet Umbria innan lördagens lopp.

– Det är fantastiskt fina pengar att köra om, hon är till salu för ett vettigt pris, säger ägaren och tränaren, Peter Viklund.

Solvallahästen Umbria, fyra år, har under sin karriär gjort 13 starter vilket som bäst resulterat i fyra andraplatser. Hästen har aldrig lyckats vinna – men har på lördag chansen att spräcka segernollan på V75 på Kalmartravet. I V75-5 jagar hästen 100 000 kronor och tränaren och ägaren Peter Viklund tror på skrällchans för sin häst.

– Hade hon haft innerspår så hade hon varit med där framme, det är helt klart. Hon är stark och har gjort bra lopp hela tiden, det är helt sanslöst att hon inte lyckats vinna, det är helt obegripligt. Det har strulat, jag orkar inte ens prata om det, säger Viklund.

Ska man som V75-spelare ta henne på allvar?

– Ja, de som kan det här har redan gjort det. Man tar inte bort henne i det där loppet. Det är spår fem som ställer till det. Jag tycker hon ska vara bland de tre.

”Haft henne såld flera gånger”

Peter Viklund tror på sin häst, och nu har du chansen att köpa stoet innan lördagens lopp. I Travronden är hästen till salu för 200 000 kronor plus moms.

– Vi ska sälja av ett antal hästar. Det yngre kommer nu, vi säljer hästar hela tiden. Vi har sålt av hästar som sprungit in miljoner. Det är ett ganska vettigt pris. Det är så fantastiskt fina pengar för stona att köra om. Jag har haft flera som velat köpa henne, men inte fått fram pengar. Jag har haft henne såld två gånger, men inte fått in pengarna på kontot, säger Peter Viklund till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!