”Jag skiter i om han förlorar”

TRAV

Tillbaka efter en hovböld – mot tolfte raka segern

Oslagbar och överlägsen.

Segermaskinen och derbyvinnaren Commander Crowe är tillbaka.

På söndag kan han ta tolfte raka segern.

Samtidigt har tränaren Petri Puro slutat räkna.

– Jag har redan uppnått mitt stora mål. Jag skiter i om han förlorar framöver, säger Petri Puro.

Foto: Guldkyss Här får Commander Crowe en kyss av Petri Puro efter elfte raka segern, som samtidigt var den viktigaste i karriären.

Halvt på skämt och halvt på allvar, säger Petri Puro att han ”skiter” i en förlust.

Han tror inte på att Commander Crowe slår Legolas smått osannolika rekord att vinna 19 raka segrar från debuten.

– Det är helt andra tider idag och mycket bättre hästar än när han tävlade. Du kan skriva att jag inte kommer att gråta den dagen min häst förlorar, säger Petri Puro till Kanal75.

Derbyt och redan två miljoner på kontot.

Petri Puro är mer än nöjd med sin stjärnhäst.

– Allt som blir utöver det är bara bonus.

Hovböld

Egentligen skulle Commander Crowe ha startat på Åby i S:t Leger, men drabbades av en hovböld, vilket fick Puro att ändra planerna.

– Men den försvann efter tre dagar och han stod bara över jobb i en vecka. Sedan har vi tränat på som vanligt och förra veckan körde jag ett tuffare backjobb med hästen. Han kändes stark och bra, precis lika fin som inför Derbyt.

Dessutom:

– Jag tycker även att Commander Crowe känns allmänt bättre när det blir kallare ute. Under sommaren svettas han väldigt mycket när det är varmt.

På söndag är Commander Crowe, som vanligt jättefavorit.

– Han har fått ett bra läge med spår tre men möter några som kanske är i bättre form. Jag är i alla fall nöjd med min häst och han kändes även rapp och fin i travet i ett lättare jobb under torsdagen.

Hur ser fortsättningen ut resten av året?

– Meningen är att det blir mellanheaten i Breeders Crown om 14 dagar och därefter förhoppningsvis en final. Sedan har jag inte tänkt längre. Jag är tveksam till att resa till Frankrike redan i år. Se bara på hur det gick för Conny Nobell. Han har ju inte varit sig lik på över ett år.