”Maharajah är helt oslagbar”

Foto: Anders Lindqvist tror Maharajah vinner Prix de Paris på söndag.
TRAV

Efter två superlopp i Frankrike utan vinst.

Nu jagar Maharajah en efterlängtad seger – och slipper möta Ready Cash.

– Han vinner det här loppet 99 gånger av 100, det är ruskigt bra chanser, säger Anders Lindqvist.

Den svenska superstjärnan Maharajah har gjort tre starter i Frankrike under 2011. Hästen har stått för tre fantastiska insatser och tagit en seger och två andraplaceringar. I världens största travlopp, Prix d'Amerique, förlorade hästen mot franske Ready Cash efter en fantastisk duell. Även senast, i Prix de France, fick Maharajah se sig besegrad av den franske spurtkanonen. På söndag gör Maharajah sin sista start i Frankrike innan avresa hem till Sverige. Den här gången startar Stefan Hultmans stjärna i 4 000-metersloppet Prix de Paris med 175 000 euro i förstapris. På söndag slipper Maharajah möta Ready Cash och tränaren och experten Anders Lindqvist tror på svensk seger.

– Jag tror att det är ruskigt bra chanser, jag kan inte tänka mig att han förlorar det hela. Han är huvudet högre än alla sina motståndare och det känns som en säker seger. För att det skulle kunna bli jämnt skulle Maharajah behöva ha Stefan Hultman som passagerare och gått i en rockard, då kanske det kunnat bli match.

Om loppet körs 100 gånger, hur många gånger vinner Maharajah då?

– 99, sen blir det dött lopp en gång.

Hur tror du loppet blir kört?

– Jag tror att det blir uppullat och så får han gå fram och bestämma. Det är ingen som tycker sig ha häst själv att sätta upp tempot. Löpningsrekordet i loppet är 1.14,1, skulle Maharajah behöva gå fortare än det klarar han det, säger Anders Lindqvist till Trav365.