Efter miljonsuccén – nu är Goop bäst

Björn Goop regerar i trav-Sverige för tillfället. Se den förkrossande statistiken här nedan.
TRAV

Efter Björn Goops succéstart på året – nu är han bäst i Sverige.

Han leder både kusk- och tränarligan och har imponerande statistik.

– Det är en kanonbörjan på året, säger han.

Vid årsskiftet tog han över stall Goop. Nu gör Björn succé både som tränare och kusk. I lördags vann han tre V75-lopp med egentränade hästar och körde in över en miljon kronor till stallet. I och med framgångarna hittills under året regerar nu den nyblivne tränaren i trav-Sverige. Han är Sveriges segerrikaste kusk och har vunnit 58 lopp på 271 starter hittills. Han har kört in över 5,2 miljoner, med det har han tjänat mer än dubbelt så mycket som tvåan på listan, Ulf Ohlsson. Ohlsson har vunnit 33 lopp i år, nästan hälften av vad mannen i guldhjälm mäktat med. Goop driver även det vinstrikaste stallet i landet. Han har kört in imponerande 3,2 miljoner kronor på 133 starter. Tvåa på listan ligger Kari Lähdekorpi, han har startar sina hästar 235 gånger, över hundra starter mer än Goop. Trots det ligger han 300 000 kronor efter i inkörda pengar.

– Det är en kanonbörjan på året. Vi har väldigt roligt och det är viktigast, att det går bra är en bonus, berättade Björn Goop i en intervju inför lördagens V75-tävlingar.

”Viktigt för mig”

Efter trippeln på Solvalla avslöjade Goop att han är mer motiverad nu när han fått mer ansvar för stallet.

– Jag känner ett större ansvar, det är viktigt för mig. Nu känner jag riktig motivation, sa han i vinnarcirkeln.

Han fyllde i:

– En fantastisk eftermiddag. Vi har jobbat hårt för att nå framgångar, det är kul! Det är en jättekul början.

Totalt har Stefan Hultman kört in mest som tränare 4 448 718 kronor, men det räknas inte in i travsport.se:s statistik för vinstrikaste träningsstall på grund av att pengarna är inkörda utomlands (Maharajahs framgångar på Vincennes). Björn Goop har vunnit mest lopp i Sverige, men Örjan Kilhström har kört in mer 5 858 999 kronor. Det mesta av de pengarna är inkörda utomlands (Maharajah på Vincennes), det räknas ej med i statistiken.