De blir nya travtränarbossar

Foto: Nye tränarordföranden Jan Halberg (vänster) tillsammans med nye generalsekreteraren Staffan Osterling.
TRAV

En norrlänning och en dansk bildar den nya toppduon i Travtränarnas Riksförbund.

Solänget-tränaren Staffan Osterling är ny generalsekreterare - travskolan Wångens hästchef Jan Halberg ny ordförande.

Staffan Osterling tog formellt över som generalsekreterare för Travtränarnas Riksförbund efter årsstämman på onsdagen. Han efterträder Jan I Jönsson på den positionen.

Örnsköldsvikstränaren lämnar samtidigt in proffslicensen och plockar ut tränarpensionen 1 maj.

– Jag vet att det är mycket jobb som väntar men ser med tillförsikt fram emot att sätta igång. Jag fick frågan redan i fjol och i vintras aktualiserades det igen om att ta över som generalsekreterare. Janne (Jönsson) kommer att vara back up för mig den första tiden, säger Staffan Osterling.

"Ett hedersuppdrag"

Ny ordförande för travtränarna blir Jan Halberg som efterträder Jim Frick. Dansken var proffs på Åbytravet då han blev hästchef på travskolan Wången i Jämtland i början av 2000-talet.

– Det är faktiskt bara tre veckor sedan jag fick frågan av valberedningen. Känner mig hedrad och ser verkligen fram emot att ta mig an det här hedersuppdraget. Att det är en otroligt engagerad styrelse jag blev ordförande för stimulerar förstås lite extra, säger Jan Halberg.

Styrelsen för Travtränarnas Riksförbund: Jan Halberg, ordförande, Peter Eriksson (ny), Jörgen Westholm, Jan-Olov Persson, Bo Falsig, Stig Sjögren och Mats Rånlund.

Mikael Wikner/Kanal75