Ny förlust för Luddes stjärna

TRAV

Lutfi Kolgjini var kvällens man på hemmabanan Jägersro på tisdagen.

Tre V65-segrar till stallet trots att stjärnan Raja Mirchi på nytt galopperade som storfavorit.

Lutfi Kolgjinis kriterievinnare Raja Mirchi galopperade precis som i årsdebuten och fick nöja sig med ett fjärdepris när han gjorde sitt andra framträdande för säsongen.

På en hård bana fick han inte travet att stämma i första sväng och sedan hjälpte det inte att han avslutade starkt i vida spår genom slutsvängen.

– Det börjar gå lite troll i det, men hästen gick bra efter galoppen och kändes jättebra. Det är fan att det inte släpper för honom. Han är lite lättstörd och omstarten gynnade inte oss, kommenterade Lutfi Kolgjini.

Istället gick segern och 100 000 kronor till stallkamraten Classic Man som ledde varje meter av fyraåringsloppet tillsammans med Christoffer Eriksson.

– Det var en femstjärning insats. Det här är en jättefin häst som utvecklats i vinter, konstaterade segerkusken.

Lavec Kronos tillbaka som vinnare

Med ett lopp i kroppen var fyrfaldige miljonären Lavec Kronos redo för årets första besök i vinnarcirkeln. Lutfi Kolgjinis Hugo Åbergs-vinnare tog direkt hand om kommandot och ledningen. Varvet kvar öppnade han upp ett par längder och drog sedan i ett hårt tempo. Den sexårige hingsten var aldrig i närheten av förlust även om Classic Grand Cru avslutade vasst till andrapriset.

Nash As imponerade

Även Lutfi Kolgjinis fyraårige Nash As imponerade när han tog fjärde raka seger för året. Två månaders styrketräning såg ut att gett önskad effekt på den franskstammade italienaren.

- Han visade fantastisk styrka och moral och ville bara vinna. Han kändes även lite mer spänstig i aktionen i dag. Jag ger honom oerhört mycket beröm, sa Lutfi Kolgjini.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75