”Goops segerrad spricker”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Fantastiskt kul att se Olympiatravet så fint.  Sen är det alltid fina hästar i en finalomgång och det brukar kunna bli lite favoriter då, men man får hoppas på lite skrällar här och var.

Veckans spik

Jag spikar 11 Mathilde Tröjborg (V75-6) och hoppas att hon står på benen den här gången. Har lite dåligt spår men man får hoppas att de kör lite så de bjuder in henne. Hon är bästa hästen i loppet och med den kapaciteten hon visat ska hon vinna det där.

Veckans drag

10 Orali (V75-1) avslutade riktigt bra senast och bör kunna få ett vilsamt lopp härifrån och man får hoppas att ingen tar snålskjutsen på open stretch. Den tycker jag att man ska strecka.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Vilken travdag Åby fått till och man tappar nästan hakan när man hittar Quarcio du Chene och Formula One på V4-spelet. V75-loppen är jämna och det kan vara stora pengar på gång igen.

Veckans spik

6 Commander Crowe (V75-3). När det ser öppet ut och man dessutom har fjolårsskrällen Copper Beech på näthinnan, då gäller det att gå tillbaks till sig själv och spika med hjärtat. Commander Crowe är den snyggaste hästen och jag vill se honom vinna Olympiatravet 2011.

Veckans drag

9 Calamara Donna (V75-6) är jättespeedig och har rygg på två startsnabba konkurrenter. Ska vara väl förberedd och kan vinna direkt.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

En flott omgång och finaler är alltid flotta med hög klass på hästarna. Olympiatravet är toppen men det är fina lopp rätt igenom. Det blir spännande att följa hemifrån tv-soffan.

Veckans spik

Jag vågar inte ha någon spik i Olympiatravet, det är jag för feg för. Jag går till sista avdelningen där jag spikar 9 Classic Tile som den norrman jag är. Det är en häst som visat väldigt goda resultat och hjärtat bankar lite extra för en norsk häst. Jag tror Baht Launcher segerrad spricker. Det loppet är heltäckt på 3, 4 och 9 men jag tar ställning och spikar Classic Tile.

Veckans drag

10 Orali (V75-1) är en häst som är segerrik och som imponerande senast då han gick 1.10,5 sista varvet på Charlottenlund. Jag tror det blir full fart i det här loppet och då kommer Jeppe Juel till slut.