”Han kan vinna Olympiatravet”

TRAV

Flemming Jensens Local Conch fick ett wild card till miljonloppet Olympiatravet.

Nu tror delägaren och tv-profilen Leif ”Loket” Olsson på seger.

– Slår man Maharajah med 50 meter så måste man vara kvalificerad för att få vara med, säger "Loket”.

Åttaårige Local Conch har imponerat stort under det senaste året och höjdpunkten kom i november då hästen utklassade Maharajah i Gävle Stora Pris. I år har hästen gjort två starter och vann senast på Åbytravet.

”Är han väl värd”

Efter den segern har hästen blivit inbjuden och fått ett wild card till Olympiatravet som körs på Åby den 16:e april. Delägare i hästen är tv-profilen Leif ”Loket” Olsson som inte är förvånad över inbjudningen.

– Det är trevligt, det är han väl värd. Han tillhör absolut de som kan vinna om han har en bra dag. Slår man Maharajah med 50 meter och Iceland med 30 meter så måste man vara kvalificerad för att få vara med, säger Loket.

I Olympiatravet stöter Local Conch på megastjärnor som Torvald Palema och Commander Crowe. Hästar som delägaren tror att hans häst kan besegra.

– Jag har inte sett de andra hästarna men de kan inte springa så mycket fortare än vad han gör och han är stentuff. Han verkar tävla som bäst när det är skitväder, så för utgången av loppet vore inte det fel med dåligt väder för vår häst. Men vi ska nog hoppas på fint väder så det kommer mycket folk.

Publikfavorit

Efter Local Conchs framfart på Åbytravet har han enligt ”Loket” blivit en publikfavorit på banan.

– Han tävlar mycket här och när han vann på 10,9 förra året så var det fantastiskt. Folk sprang fram till vinnarcirkeln och det var inte klokt. Sen är Flemming Jensen också populär, han har ett speciellt sätt att köra.

Du har tidigare varit sugen på Elitloppet med Local Conch, är du det fortfarande?

– Vi får ta en sak i sänder men som han gick på Åby över kort distans så gör han inte bort sig där heller. Alla trodde från början att han var en långdistansare men det är nog tvärtom. Jag tror medeldistans är bäst, men kort distans passar också. Det ska bli spännande, säger Leif ”Loket” Olsson till Trav365.