Persson: Ni kan spika min häst

Foto: Jan-Olov Person selar ut fem hästar i kallblodsloppet på Bergsåker på lördag. Bästa chansen är Hallsta Lotus som han rekommenderar spik på.
TRAV

Har har fem hästar till start på V75 – men får inte köra någon av dem.

Jan-Olov Persson är avstängd efter att ha dömts för stallkörning och får snällt sitta på bänken på lördag.

– Man får vänja sig med att vara avstängd, men för den saken jag åkte dit för känns inte så bra, säger tränaren.

Kallblodskungen Jan-Olov Persson har toppchans att ta hem V75-4 på Bergsåker. Tränaren selar ut fem av sina hästar i loppet, men får tyvärr inte köra någon av dem.

Persson är avstängd för att ha lämnat fördel åt medtävlande efter en händelse i ett lopp på Bergsåker. Straffet blev 4 000 kronor i böter och fem dagars avstängning – vilket gör att tränare inte får köra alls då V75 gästar Sundsvall.

Tränaren är besviken över straffet.

– Man får vänja sig med att vara avstängd, men för den saken jag åkte dit för känns inte så bra, berättar han.

Vad var det som hände?

– Det hände ingenting. Jag hade åttondespår och kom ner ifrån banan. Jag var nöjd med att komma ner i andraspår och jag såg då att Stamping hade dödens och skulle få överta av Aldermarin. Jag ville undvika dödens och jag är inte ens uppe i rygg på Stamping. Sen om Ulf tar sig ut i andraspår har jag ingenting med att göra, han kör sin häst och jag kör min, säger han.

Hur ska man som spelare tänka i dag?

– Nu blir det körorder på alla hästarna och sen kör vi med skor på allihopa utom Järvsömolle som får gå barfota. Han är en enprocentare så då ska vi göra en riktig spelkupp, skämtar Jan-Olov Persson och skrattar.

”Väldigt bra segerchans”

Bästa chansen av hans hästar är Hallsta Lotus som blir storfavorit.

– Jag tycker Hallsta Lotus har väldigt bra segerchans. Vi körde alla i jobb i fredags och han kändes bra, även Faksen J:R och Fakse var fina så det blir väl en trippel.

Skulle du rekommendera V75-spelarna att spika Hallsta Lotus?

– Ja, det skulle jag.