Åkeby om helgen: Underbara känslor

TRAV

Sören Åkeby om sin superhelg – vann på V75 och hans lag blev klar för Allsvenskan

Sören Åkebys häst vann på V75 – några minuter senare tog hans lag Gif Sundsvall sig upp i Allsvenskan.

Nu berättar han om den fantastiska helgen.

– Det var underbara känslor, säger han i Vinnare V65 i TV4.

Gif Sundsvalls tränare Sören Åkeby hade en spännande lördag. Hans häst Across The Bridge jagade seger på V75 på Romme och ungefär samtidigt kämpade Gif Sundsvall för en plats i Allsvenskan.

Across The Bridge vann efter en hård upploppsstrid mot Arby's Amalia. Efter att domarna granskat målfotot gick segern till Across The Bridge.

Strax därefter var det även klart att Gif Sundsvall gått upp i Allsvenskan efter att Hammarby vunnit.

”Underbara känslor”

I söndagens Vinnare V65 berättade Åkeby om den fantastiska helgen.

– Målfoto på bägge matcherna. Vi gick upp i allsvenskan på målfoto och även travet var det målfoto. Det kändes skönt igår. Det var underbara känslor både när vi gick upp och när jag fick höra att  hästen hade vunnit.  Det fick jag inte reda på förrän efter matchen. Det var positivt det också, säger han i TV4.

Spelar på hästarna

I Gif Sundsvall är det inte så många som är travintresserade.

– De vet väl att jag har några hästar och vilka som är med på hästarna. När hästarna startar vet de om det och då brukar de fråga om de vinner för att de vill lira några spänn. Jag brukar säga till när det är klart, säger han i Vinnare V65.

Åkeby kunde inte se Across The Bridge vinna – utan fick veta resultatet senare.

– Jag såg det inte live. Loppet gick strax innan klockan tre och vår match gick klockan tre. Jag fick redan på det efteråt, det var spänning, säger han.

”Hur stort som helst”

När han får jämföra vad som är störst, att vinna på V75 eller gå upp i Allsvenskan är svaret enkelt.

– Gå upp i Allsvenskan har man inte så många chanser till , men att vinna lopp på V75 det har man mer chanser till. Gå upp i Allsvenskan är hur stort som helst, det är jättestort att vinna V75 också.  Men det har jag fler möjligheter att göra senare, säger han i TV4.