Metoden som kan fälla superstjärnan

TRAV

Ready Cash var enorm i Prix d´Amerique och besegrade Maharajah.

På söndag möts de igen och de flesta tror på fransk seger.

Men här är momentet som öppnar för svensk triumf.

– Ready Cash har en tendens att bli för het bakom startbilen, det kan hjälpa Maharajah, säger Frankrikeexperten Anders Lindqvist i TV4:s lunchsändning.

Duellen mellan franske Ready Cash och svenskhoppet Maharajah i Prix d´Amerique kommer vi sent att glömma. Ready Cash vann loppet, efter en tung resa, och såg strålande bra ut. Efter miljonloppet spekulerade flertalet experter i om det går att slå Ready Cash när han är nuvarande författning.

Det samlade svaret blev: Nej.

”För het”

På söndag möts två av världens bästa travhästar igen, nu i Prix de France. De flesta tror på fransk seger igen, men startmomentet kan fälla den franske superstjärnan. I Prix d´Amerique är det voltstart, men i söndagens lopp blir det autostart.

– Kanske är det så att Ready Cash blir för het bakom bilen, han brukar kunna bli väl het, han är lugnare med voltstart. Det kan hjälpa Maharajah, säger Frankrikeexperten Anders Lindqvist i TV4:s lunchsändning.

”Strålar av välmående”

Att Maharajah strålar av form och välbehag är något annat som kan bädda för en svensk triumf i helgen.

– Jag mötte Maharajah och skötaren när de var på väg till rakbanan. Båda såg mycket nöjda ut och Maharajah strålar av välmående, säger Anders Lindqvist.

Från Thierry Duvaldestins, tränare till Ready Cash, håll är det lågmält, men allt ska enligt uppgift vara bra.

I fransk media laddas det upp med för vad de kallar "rond två" mellan de två stjärnorna. Vem som vinner återstår att se.