Kometens varning – kan ordna 52 milj kr

TRAV

Jackpott på V75 med 52 miljoner kronor till vinnaren.

Då varnar kometen Troels Andersen för en jätteskräll.

– Jag tror mest på Quicksilver, han har jobbat väldigt fint, säger Andersen.

2010 blev ett succéår för den färske proffstränaren Troels Andersen. På 69 starter vann Andersens hästar 25 lopp vilket gav honom en segerprocent på fantastiska 36. Andersen har även inlett 2011 på ett bra sätt och redan kört in över 600 000 kronor. På lördag har Gävletränaren två hästar till start på Bergsåker som kör V75 med jackpott. I potten finns 52 miljoner kronor och Andersen varnar kraftigt för sin häst Quicksilver i V75-2. Hästen startar från spår fem i voltstart och skulle hästen går felfritt tror tränaren på segerchans.

– Han har jobbat väldigt fint efter senaste starten och tog loppet på helt rätt sätt. Spår fem är väl inte optimalt, han är lite stor och det kan bli svårt att få runt honom. Men man ska inte ta ut någon galopp i förskott. Vi tar en lugn start och kör till slut. Distansen är ett plus, säger Andersen till TV4 Sport.

”Tar lite slantar”

I V75:ans första avdelning har Andersen sexårige Highlight Brizard som slutat tvåa på V75 tre gånger i rad. Hästen inleder från spår åtta vilket drar ner chanserna rejält.

– Han gör så gott han kan varje gång. Nu har vi hamnat ett spår för långt ut men vi hoppas att han gör ett bra lopp och tar lite slantar. Han går troligtvis barfota fram, säger Andersen till TV4 Sport.