Micke Nybrink: Jag varnade för honom

TRAV

Som befarat ungefär.

Bergsåker är favoriternas hemmaplan.

Och det gick att plocka in 40 meter på El Sueco.

De nya flerklassloppen är väl roligare än vinterguld?

Det pratades om tre hästar på förhand i V75-1 och när de gick över mål var trion jämsides efter en tät upploppsfight. Bosse Eklöf kunde/vågade inte släppa av ledande Stay The Night den sista biten, satt bara (och svor?) och när mållinjen passerades trodde han att han var trea.

Gissar att den allvetande Eklöf var nöjd med att ha fel den här gången. Daniel Wikbergs guldklimp vann med en nos och visade härlig moral men kanske också lite slitna påkar? Putte Topline ser inte ut som en häst – men det skiter han fullständigt i och biter ihop. Han höll strålande från dödens medan Macho Gossip (från tredje ytter) avslutade rykande i spåren sista 800, utan minsta lilla draghjälp. Stig H Johanssons underbara sto Truly Devoted fick segern till skänks i V75-2. Erik Adielsson anföll från andra ytter 1 300 kvar, spatserade till ledningen 300 meter senare och vann sedan utan att ens utmanas. Truly var fin men kunde lätt hoppa över duschen.

Staro Dow Jones var bäst i V75-3. Han bombade till dödens, mosade ledande favoriten Iris Tilly och höll undan till säker seger för Ulf Eriksson. Det här var en liten överraskning, streckad på tolv procent och vinnaroddset höga 17 (!) gånger.

Francais du Gull gjorde jobbet Veckans vrål, Francias du Gull, gjorde sitt jobb som favorit i V75-4. Erik Lindegren sviktade inte heller när han stegade fram mot straffpunkten. Stabil start, framåt, spets efter 700 och enkelt undan även om Highway To Hell avslutade energiskt som tvåa. Det är inte alltid de vinner, kommunvinnarna, men nu var vi ju på Bergsåker.

Faksen J:r (Adielsson) varnade jag för i fredags, att han skulle tävla barfota och är vrålspeedig. Jorå. Han plockade lätt ner Hallsta Lotus (inte på topp) över upploppet i V75-5. Här galopperade norske kallblodsfantomen Åsajerven tidigt i startrusningen. Tolv gånger blev oddset på luringen. Spets och slut med Gills Abbe och Kontio i V75-6. Trav när det är som tråkigast, om man inte spikat förstås. Abbe är en hedershäst som gjorde sitt jobb. I’m Alone Face startgalopperade och det punkterade kanske loppet?

El Sueco orkade inte hålla undan 40 meter för vare sig Conrads Epilog eller Amour Ami i V75-7. Amour Ami drog upp spurten från kön 800 kvar, fick stallkompisen Conrads Epilog i rygg och in på upploppet svalde Ami El Sueco i en tugga, rapade och gick undan till målfotoseger. Så det kan bli. Vem hade trott det efter ett varv? Såna här lopp gillar vi, där det fortfarande kan hända saker när det ser kört ut.