”Kommer ligga med dropp i sex timmar”

Missar storhelgen - bakslag i sjukdomen: ”Tuff behandling”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Hultman tvingas stå över helgens travjobb.
Foto: Magnus Östh, TR Bild
Stefan Hultman tvingas stå över helgens travjobb.

Populära travtv-profilen Stefan Hultman skulle ha jobbat med travets superhelg med dubbla V75-omgångar, unghästfinaler och multijackpot.

Men han har fått bakslag i sin nerv- och muskelsjukdom och måste in på sjukhusbehandling.

– Jag kommer ligga med dropp i fem-sex timmar, säger han.

För tre år sedan drabbades den före detta travtränaren Stefan Hultman, som vunnit i stort sett alla storlopp man kan, av nerv- och muskelsjukdomen myastenia gravis.

Han har efter lång rehab kommit tillbaka till travsporten.

Men som expert i trav-tv.

Både i TV4 och numera i travets egna kanal, ATG Live.

”Tvingats tacka nej”

Profilen har på kort tid blivit omåttligt populär för sin ärliga och charmiga stil i rutan. Men han har tagit på sig lite för mycket jobb och nu har kroppen sagt ifrån.

Det var tänkt att Hultman skulle ha jobbat i ATG Live under lördagens multijackpot på V75 samt söndagens topptävlingar med V75 och Breeders Crown-finaler.

– Jag ska in på en tuff behandling, så jag har tvingats tacka nej till det. Min sjukdom är allvarlig och jag ska inte till Karolinska sjukhuset för en omgång. Det har blivit ett litet bakslag och jag har känt mig lite sliten. Droppet är så pass starkt, för det ska sänka mitt immunförsvar. så medicinen jag får ska kunna jobba med sjukdomen. Jag blir helt seg efter det där. 

”Får köra en omgång till”

– Det står i pappren man får att man inte ska träffa folk efter det där, för mitt immunförsvar är dåligt och jag är väldigt mottaglig för sjukdomar. Jag ska inte gå på bio, åka buss och så vidare.

– Jag hade ett långt möte med min chef på Kanal75 i går och vi kom överens om att det var bättre för mig att ladda batterierna i helgen, än att chansa och jobba och få ett till bakslag.

Hur ofta är du inne på sjukhuset?

– I början var det en sån här behandling i kvartalet. Nu har det blivit bättre, så då har det blivit färre. Men som sagt så kände jag mig lite sämre igen nu, så då får vi köra en omgång till.

Patrik Fernlund och Peter Andersson ersätter Stefan Hultman i helgens sändningar.

Men redan nästa vecka är Hultman tillbaka i travets tjänst, om allt går som planerat.

– Jag är väldigt laddad för att jobba igen, säger Hultman som varit på semester senaste veckorna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN