Satte jätteskräll tog hem 1,5 milj

Foto: Kanal75
Fredrik Berg ordnade storvinst till Sundbyberg då han skrällde med Anna Forssells Sheer Bliss på Axevalla
TRAV

Fredrik Berg skrällde på V75 till 33 gånger pengarna.

Då spelade Karam Shilazi in över 1,5 miljoner kronor till sina kunder.

– Helt fantastiskt, jag är jättelycklig, säger han till Trav365.

Foto: Privat
Karam Shilazi blev hjälte i Sundbyberg i lördags då han spelade in 1,5 miljoner kronor till 27 kunder på V75

Det blev en svårfunnen rad på V75 från Axevalla i lördags – främst tack vare Fredrik Berg som skrällde med hästen Sheer Bliss.

Endast 40 system av totalt 1 054 808 stycken inlämnade överlevde de alla sju loppen.

Mest pengar vann Sturegatans Spelbutik och Tobak i Sundbyberg.

Hjärnan bakom systemet var ägaren Karam Shilazi.

27 kunder hade köpt in sig i systemet till en kostnad av 280 kronor och varje kund kan nu kvittera ut drygt 55 000 kronor.

För Trav365 avslöjar Karam taktiken bakom jättevinsten.

Avslöjar sin taktik

– Jag brukar gå på vissa kuskar som är i flytet, och den här gången valde jag att gå på Erik Adielsson. Jag spikade honom tillsammans med Lotuscherie och Mellby Viking och det gick vägen, säger Karam Shilaz till Trav365.

Kan du utveckla din taktik?

– Alla hästar som tävlar på V75 är bra, alla hästar har chans att vinna. Därför tycker jag att kuskarna spelar en stor roll på V75. Ta V86 och V64 som ett exempel, där är inte alla hästar lika bra men på V75 är alla hästar bra och jämna och därför tycker jag kusken spelar en stor roll. Adielsson har varit i flytet på slutet, och jag gillar att gå på kuskar som kör i ett flyt.

Karam använder sig också av samma modell varje vecka, när han gör V75-systemet till butiken.

– Ja, det stämmer. Jag spikar alltid i två lopp, har två avdelningar med fem hästar, och tre avdelningar med sex hästar. Då kommer jag upp i 5 400 rader vilket vårt andelssystem i butiken ska kosta.

”Man får självförtroende”

Hur har reaktionerna varit bland kunderna?

– Det har varit helt fantastiskt, det är tre-fyra stycken av vinnarna som man verkligen kände behövde de här pengarna och då blir man extra glad. För tre-fyra månader sedan satte jag en annan vinst som gav varje kund 21 000 kronor och det har gått bra den senaste tiden. Går det bra så får man självförtroende, och det ena ger det andra.

Karam själv missade miljonvinsten live, men fick jobba in det i sammandraget på TV4 senare under lördagskvällen.

– Jag såg de två första loppen live från butiken, men sedan åkte jag bort och kunde därför inte följa avslutningen. Då jag inte har gett ut mitt privata nummer till mina kunder så var det ingen som kunde ringa heller och berätta, så spänningen var vid liv fram till tv-sändningen. Det var fantastiskt roligt att jobba in det, och jag är jättelycklig.

Stamkunder missade vinsten

Trots jättevinsten och de glada kundernas reaktioner så känner Karam en del för de stamkunder som gick miste om storvinsten i lördags.

– Så här i semestertider så är det en hel del kunder som reser bort och då inte är med i det här bolaget, som de annars brukar vara varje vecka. Normalt brukar vi sälja dubbelt så mycket andelar, men många som brukar vara med är på semester och gick därmed miste om den här vinsten och det tycker jag är tråkigt för deras skull, säger Karam Shilaz och avslutar.

– Jag hade ingen egen andel i vinsten, men jag är jättelycklig för kundernas skull och nu hoppas jag att vi fortsätter vinna även framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75