– Hånar spelare och alla i media

TRAV

Experten och krönikören Micke Nybrink och travtränaren Stefan Melander är mitt i ett ordkrig.

Nu stöttas Nybrink av Lutfi Kolgjini:

– Nybrink har mycket åsikter. De flesta är helt rätt. Den här gången kan jag bara säga att de är jävligt rätt!

Det under förra onsdagen som Stefan ”Tarzan” Melander låg väldigt lågt angående V86-hästen Secret Missions chanser i en förhandsintervju. Tränaren sa att hästen varit oinspirerad och lat i träningen och att han skulle gå med ett öppet huvudlaget i loppet.

Väl i loppet kom Secret Mission utrustad med ett helstängt huvudlag, tog ledningen – och vann enkelt.

Efteråt var hela spelarkåren, med experten Micke Nybrink i spetsen, uppretade och kändes sig lurade.

– Jag blir bara ledsen. Vad fan håller han på med? Det känns korkat att han förstör för spelarna. Det är ju spelarna som betalar hans lön, förstår han inte det, sa Micke Nybrink till Trav365 under torsdagen.

”Hade ingen betydelse”

Melander kunde inte ta åt sig kritiken, tyckte Nybrink var ute och cyklade och kallade ärendet för "en storm i ett vattenglas”.

– Nybrink trodde väl på hästen på förhand? Då kan han väl inte ändra sig bara för att jag säger hur han varit i träningen. Hästen hade bäst poäng och en etta i raden och kom med bäst meriter i loppet från ett perfekt spår. Reijos favorit hade ju inte direkt rosat marknaden inför loppet. Det var ett ganska dåligt lopp med 30 000 kronor i förstapris. Huvudlaget hade ingen betydelse, som sagt, han löpte hem ett dåligt lopp, sa Melander till Trav365.

Dagen efter ägnade Melander hela sin spalt i Expressen åt att håna- och kritisera Nybrinks roll i trav-Sverige.

– Han är en pajas till expert, skrev han, bland annat...

”Nu blev jag förbannad”

Efter ordkriget får Nybrink stöd.

Av Melanders tränarkollega Lutfi Kolgjini.

– Stefan ”Tarzan” Melander. En mycket känd svensk travprofil. En av sportens största. Hånar spelare och media. Det hände så sent som i torsdags. Han kallar allting för en lek. För mig är det allvar. Vi lever på spelarna. Så sent som i onsdags går han ut och säger att ”hästen har tränat sådär och kommer gå med ett öppet huvudlag”.

Hästen kommer ut med ett helstängt. Bom! Vinner hur lätt som helst, skriver Ludde i sin krönika i Sportbladet.

Han fortsätter:

– Det är inget annat än ett hån mot media som försöker ge spelarna rätt information från oss aktiva. Information som stimulerar spelet. För ”Tarzan” verkar det vara en lek. Nu blev jag förbannad. Minst lika förbannad som Micke Nybrink.

”Inför obligatorisk rapportering...”

Kolgjini riktar kritik mot förbundet Svensk Travsport. Han hävdar att det är deras ansvar att styra upp det här.

– Men som jag började krönikan, allt är Svensk Travsports fel. Det är på tiden att man tar tag i de här problemen. I min värld är de hur lätt som helst att lösa. Inga utrustningsförändringar får ske efter att man har anmält dem. Inför obligatorisk rapportering precis som med barfotainformationen. På all utrustning, så som huvudlag, och alla olika vagnar.

Almenäs: ”Får ta smällar och skit”

En annan som håller med Nybrink i frågan är tv-kollegan Jessica Almenäs. På sin Instagram la hon upp en bild på Micke Nybrink sittandes ensam på en stol mitt i en studio, med texten:

”Ibland är det nog ensamt att vara min vän Micke Nybrink. Man får ta en del smällar och skit när man vågar vara obekväm och säga vad man tycker. Heja dig Micke, jag vaktar alltid din rygg!”