Uhrberg-show!

TRAV

Jägersrotränaren tog en trippel inom V75

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Thomas Uhrberg var lördagens man i Årjäng efter sin trippel inom V75

Thomas Uhrberg hade show i Årjäng.

Jägersroproffset tog en trippel inom V75.

– Fantastiskt kul, sa han.

Thomas Uhrberg-show började redan i den inledande V75-avdelningen.

Sedan bara fortsatte den.

Proffstränaren tog en trippel inom V75 – för andra gången i karriären.

Vart han tog den första? Just det, även det på Årjäng.

”Schackmatt”

Med jättefavoriten Takethem, tränad av danske Steen Juul, prickade han perfekt från springspår och satt i ledningen på kör. Väl i den positionen var segern aldrig i fara.

– Det var väl inget att anmärka på den starten, eller?, frågade sig Uhrberg till TV12-reportern Matteus Lillieborg och fortsatte:

– Vi fick en kanonstart så det var schakmatt direkt. Hästen är i fantastiskt fint skick och blir bara bättre och bättre.

Takethem gick i och med segern i lördagens V75-inledning upp i Gulddivisionen.

– Han är där för att stanna, sa Uhrberg.

”Utvecklas hela tiden”

Direkt efter segern med Takethem körde Thomas Uhrberg av banan och böt häst, till egentränade Conrads Definitif. Hur det slutade? Med seger så klart.

– Jag är jättenöjd. Vi kom ganska bra emellan från start utan att jag behövde offra något så jag var nöjd med allting. Jag kände när jag drog tussarna in mot upploppet att vi skulle ha chansen. Han utvecklas hela tiden och har väldigt fin formkurva just nu, sa Thomas Uhrberg efter segern med Conrads Definitif. Den fyraårige hingsten fick dra tåget i tredjespår under slutrundan och svarade för en vass prestation.

”Wow!”

Det hann sedan med att gå tre V75-lopp på Årjäng innan Uhrberg såg till att vinna igen, den här gången vann han med Västerbo Exact efter segermelodi spets och slut. Västerbo Exact tränas av amatören Roger Persson.

– Helt fantastiskt, wow! Vad ska man säga? Jag var skitnervös hela upploppet ner, men det såg bra ut, sa segertränaren efter segern innan segerkusken fyllde i:

– Jag körde den här hästen för första gången för sju-åtta månader sedan och då vann han ett 0-lopp på Jägersro, då travade han taskigt och var känslig i psyket. Han har genomgott en otrolig utveckling och Roger och dem har gjort ett fantastiskt jobb med hästen, sa Thomas Uhrberg.

Thomas Uhrberg som tog karriärens andra trippel inom V75, den första även den tagen på lördagens aktuella bana Årjäng.

– Fantastiskt kul, mös Uhrberg.